Mexiko, Italien, Ryssland, Saudiarabien… Det blev Chicago Fire i MLS, den amerikanska ligan, för David Accam. Det är bara att gratulera David och HIF. Pratade med Henrik Larsson häromdagen som räknade med att han skulle försvinna i januari. Att han försvinner redan nu gör att de spelare som HIF försökt hålla varma nu kan få konkreta förslag.

David Accam blev mållös i sista(?) matchen på Olympia. Vågar HIF använda honom på konstgräset i Gefle i sista matchen och riskera skada när en försäljning är nära förestående? Foto: Viktor Malmberg

David Accam blev för ovanlighetens skull mållös i sista matchen på Olympia. Han stannade på 17 mål. Nu blir det chicagopubliken som får njuta av hans konster. Foto: Viktor Malmberg

HIF behöver alltså en yttermittfältare men även en mittback och anfallare. En mittback kanske man kan hitta i närområdet. Däremot kanske anfallaren och yttermittfältarna blir svårare att gissa sig fram till. Larssons kontaktnät sträcker sig som bekant långt utanför Sveriges gränser. Skulle dock inte bli förvånad om vi får en en eller två bröder Wede även om Halmstad är nära och även om Larsson sagt att han inte rör någon spelare i hans gamla klubb. Det där stämmer säkert, men är fler klubbar på spelarna så tror jag också Henrik får vara med och buda.

Blir David Accam enda spelaren som lämnar HIF i vinter? Förutom David Svensson, Gustav Jarl med flera (av de unga som behöver speltid) så är det intressant vad som händer på målvaktssidan. Ska Pär Hansson ta, eller få, chansen utomlands så är det kanske nu. Samtidigt står Andreas Linde och stampar. Han vill spela.

Jere Uronen och Emil Krafth är två spelare som borde vara intressanta och ska man gå efter Hamréns tidigare uttalanden så är det kanske läge för Krafth att hoppa på ett holländskt topplag.

*****

Ni som missat intervjun med Henrik Larsson kan LÄSA HÄR. Han bekräftar att både Erik Edman och Sven Andersson fått förfrågan om roller i nya organisationen. Det är en del svar Larsson väntar på för att kunna fortsätta lägga pussel. Det som sker nu runt ledarstaber från A-trupp och neråt kommer lösas internt. Det är inte ekonomiskt försvarbart att plocka in fler externa ledare. De pengar som finns till hands ska läggas på nyförvärv som ska spetsa till A-laget.

*****

Insatserna med att samla in pengar till välgörande ändamål är imponerande. Fick ett mejl häromdagen från Martina Gatara som berättar att ledarna för Eskilsminne F01/02 tagit initiativet och utmanat samtliga sina lag att skänka 10 kr per ledare och spelare. Hon berättar att man redan fått in cirka 3 000 kronor. Hon skriver också: ”Initiativet  sträcker sig dock längre och går ut på att vi utmanar samtliga föreningar i Sverige att göra samma sak”. Här kan du klicka dig vidare och kolla:

Musikhjälpen
Eskils hemsida 
Facebook

*****

 

Fredin PerssonVår podcast gjorde blixtcomeback under onsdagen. Det firade vi med tungt namn framför mikrofonen. Jag och Jocke Persson fick besök av Sten-Inge Fredin. Programmet kan ni höra här och numera även på iTunes. Lyssna här – och prenumera gärna!
Vi har fått mycket respons efter senaste podden med Fredin. Kul. Han berör, den saken är klar. Och han var som vanligt frispråkig. När han uttalar sig kritiskt om HIF är det med det stora HIF-hjärta han fortfarande har. I podden är han kritisk och när det kommer till Landskrona BoIS riskkapitalbolag så tycker han att alla inblandade bör bytas ut.

*****

 

I podden berättar Jocke Persson om Pro-kursen om han är klar med. Här är hela gänget. Ni känner säkert igen några; Stefan Schwarz, Özcan Melkemichel, Thomas Lagerlöv, Magnus Powell, Nebosja Novakovic, Jörgen Pettersson (som jag snott bilden av)…

prokursen

*****

hammerstrojaJag fick en oväntad present häromdagen. Jag twittrade om West Hams tredjeplats häromdagen (ja de ligger fyra nu) och några timmar senare fick jag ett erbjudande på Twitter av Alltid Fullsatt-läsaren Bosse Abrahamsson om att ta över hans Hammerströja som han fått av Gwynne Berry. Tackar ödmjukast för gåvan. Kanske dyker West Ham:s nuvarande ungdomsledare Berry upp på Norrvalla framåt sommaren och då är man nog på plats.

*****

Stattena IF dam var otroligt nära att trilla ner i division 2 i år. Eskilsminne och Hittarp får se upp. Det levereras nyförvärv varje dag och det börjar se ut som ett topplag. Mats Nilsson och Per Velin är nya tränare (se här). Se vår silly seasonsida vilka nyförvärven är.

*****

Oscar Berglund lämnade HIF eftersom han inte fick plats och då ska man göra det. Assyriska, Sundsvall och Öster har gett honom rutin till att utgöra förstamålvaktensposten i ÄFF nästa år. Läs mer här.

*****

Apropå Öster. Thomas Askebrand och Kalle Björklund fick jobbet som Roar Hansen tillfrågades om. Hade ett långt samtal med Roar i går. Det var ett intressant samtal som utmynnade i den här artikeln. Jag frågade om han tror att han förändrats under de två åren i HIF. Han var allvarlig i rösten när han sa: ”Jag får väl bli mer tråkig och inte bjuda på mig själv så mycket. Gör man det så får man det i nacken. Jag får väl bli mer tillknäppt”. Han skojade så klart. Roar Hansen kommer alltid vara den han är. Öppen och med glimten i ögat. När det blåste som hårdast fick han det ibland i nacken. HIF är en krävande miljö där man får vara på sin vakt. Det var han nog beredd på, men samtidigt kan man inte ändra personlighet över en natt.

*****

Vi hänger kvar i Växjö. Dennis Velic stannar. Återstår att se hur Marcus Bergholtz gör. Han sa till mig häromdagen att han gärna vill träffa tränarna först innan han fattar beslut. Han har fått ett bra erbjudande, återstår att se hur han gör när han väger det mot det ÄFF lagt fram. Läs intervjun här.

*****

Nu är dotterns tenniskurs över. Dags för nya uppdrag i barnens tecken. I kväll är det julbord. Blir en repris på förra årets succé på Rut på Skäret. Bra kvalle på maten där.

God Lucia, eller vad man säger.

torbjorn_dencker

 

 

Torbjörn Dencker
[email protected]

Tagged with →  
Share →

One Response to Dencker tänker: Blir Accam enda HIF-försäljningen?

  1. Fredrik Forever Red & Blue skriver:

    Kan tänka mig att Mackan Nilsson kan bli brickan i försvaret om nu det finns pengar efter Accam-försäljning. Och även om Henrik inte plockar ”direkt” från sin f.d. klubb, vore det synnerligen märkligt om han inte nappar ifall spelaren själv dyker upp och vill till HIF – så är det ju ofta numera att spelare & deras agenter är snabba på sälja in sig till höger & vänster…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *