Fredrik Klitte är ett av våra stora nv-skånska domarhopp. Foto: Torbjörn Dencker

Fredrik Klitte är ett av våra stora nv-skånska domarhopp. Foto: Torbjörn Dencker

Domaren Fredrik Klitte hoppas att ta nästa steg under den kommande säsongen. Med division 1-status är inte steget långt till superettan. 

På Skärtorsdagen kvitterade helsingborgaren Fredrik Klitte ut sitt pris som bästa domaren i NV-Skåne under 2015 – ett pris som Alltid Fullsatts läsare och juryn står bakom.Fredrik Klitte domare

– Det är klart att det är extra roligt när det är något från fotbollsspelarna. När man har kommit till den nivån som jag lyckats komma till så har vi domare instruktörer på de flesta matcherna. Man för omdömen och det vill man ju ska vara bra, men det är inget snack om att det är roligare när man kan ha två hyfsat nöjda lag som tycker man varit rättvis i matcherna. Då går man ifrån matchen med en god känsla. Det är nog därför man kanske fått så många röster.
 
I år dömer han division 1 och det är bara prestationerna på planen som kan ta honom till nästa nivå. 
– Jag tänker göra det så bra som jag någonsin kan. Förra året gick jag en kurs som gav mig en biljett för att eventuellt döma högre om jag är tillräckligt bra. Det satsar jag på. Målet med min säsong är att få matcher i superettan. Men jag vet också att det ska presteras i division 1. Det kan samtidigt vara skönt, att det är prestationen som avgör och inte om man gått en kurs eller inte. 
 
Vilken har varit den häftigaste matchen att döma i vinter?
– Matchen mellan Helsingborg och Hammarby under träningslägret i Spanien var en bra match. Jag kände att det var en extra känsla mellan lagen och det var en nyttig erfarenhet att få med sig och nyttigt att man klarade av det på den nivån. 
Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se
Läs också:
Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *