När Råå tar emot Älmhult i kväll blir det utan målkungen Faton Trstena som är avstängd. Då passar ÄFF på att ta in honom för provspel i U21-matchen mot Gais i kväll.
– Jag tycker personligen för egen del att det gått bra, jag har levt upp till mina förväntningar och det har jag till stor del att tacka tränar teamet och Råå IF för, säger han till Alltid Fullsatt.

För ÄFF kommer läget att testa Faton perfekt.
– Vi spelade U21-match i tisdags också så det är ett bra läge att ta in honom när det behövs folk. Det blir intressant att se vilka kliv han har tagit, säger ÄFF-tränaren Jocke Persson.

Faton själv vet vad som gäller och har inga förhoppningar om att till exempel få en biljett till superettan per automatik redan i sommar.
– Jag har inga som helst förhoppningar, det är bara en U21-match där ÄFF har chansen att testa mig i deras miljö samtidigt som jag kan se ifall jag passar in i deras miljö.

Faton provtränade med ÄFF under två-tre veckor redan i vintras och får alltså en ny chans nu. ÄFF-tränaren kan spelartypen väl och drar faktiskt en jämförelse med Zlatan.
– Han är lång och rörlig och han har samma glimt i ögat och sköna kaxighet som Zlatan.

Faton Trstena har gjort nio mål på nio matcher för Råå i division 3 fram till uppehållet.
– Att göra nio mål på lika många matcher är riktigt bra även om det handlar om division 3. Han är en killer i boxen och är inte rädd för att offra tänder eller näsan, säger Jocke Persson.

Kanske kan ÄFF få konkurrens om anfallaren på sikt. Fler klubbar har koll på Trstena.
– Det går rykten om att det finns intresse från ett par klubbar men det är inget jag tänker på. Mitt enda fokus är på Råå IF för jag vet om att jag är i goda händer där, och det är där jag är just nu, säger han.

När det gäller en annan anfallare, Måns Carlsen, är det för övrigt oklart om han återvänder till ÄFF efter utlåning till Höganäs i sommar. Läser man ÄFF-tränaren mellan raderna är det inte troligt. Därmed kan Faton Trstena och Måns Carlsen mötas på nytt i höstderbyt i trean.

I kvällens U21-match kommer Faton för övrigt få sällskap av Andreas Karlsson i anfallet.
– Kalle har kommit igång och i senaste U21-matchen gjorde han allting rätt utom att göra mål. Han är nära A-laget men det är svårt att peta Robin Staaf eller Junes Barny så länge de presterar som de gjort på sistone, säger Jocke Persson.

Torbjörn Dencker

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *