Nu är transferfönstret stängt och spänningen stiger i takt med att slutet på säsongen närmar sig. Inga fler inköp kommer nu att ske utan nu hoppas man att den trupp man har skall hålla hela vägen in i kaklet och leverera de rvesultat som man har önskar sig.

Under hösten är det alltid den uthållige som vinner. Nu börjar avstängningarna komma och skadorna blir lite fler i takt med att det är ett ständigt skifte mellan tunga,blöta planer och konstgräs. Att det börjar bli höstmatcher märkte vi verkligen i Ljungskile där vi åkte på en 0-2 förlust. Helt obegripligt på superettan-nivå så var gräsmattan bara klippt på halva plan! Det var stora nivåskillnader så det blev nästan löjligt. Allt skall vara så proffsigt och det är representanter för ditten och datten som undersöker allt möjligt utom underlaget som skall garantera en bra produkt. Pinsamt. Tror nu inte att det är en bortförklaring för Ljungskile blev också drabbat. De vill också spela fotboll på en bra plan. Jag vet att bara att jobbet måste göras även om det regnar under hösten!!!

Under transferfönstret kom vår nye forward Fatawo Dodja in. Han fick chansen att visa upp sig under 45 min. Han gjorde sitt bästa men har en bit kvar innan han är inspelad i vårt system och kan namnen på alla medspelarna!

Nu har vi en period utan matcher pga att Sverige skall spela landskamper. Det positiva för oss är att vi själva har fått med fyra stycken i olika pojklandslag. Det var länge sedan BoIS hade så många med och talangutvecklingen har nu fått ny fart i BoIS ungdomslag. Resultatet är fantastiskt och jag tror att Philip, Hofsö, Mathias och Erik kommer bara att bli bättre och bättre. Till skillnad från många andra lag finns det verkligen en chans för dessa spelare att få spela A-lagsfotboll. Är du talang i en större klubb – eller i en klubb där tränaren inte är intresserad av talangarbete – så är det väldigt svårt att få framgång.

För A-lagstruppen gäller det nu att bli skadefria och att hitta ny energi inför de sista matcherna. Första veckan gäller lugn träning och en hel del vila för att öka träningsdos och intensitet under andra veckan. Vi har väldigt mycket förslitningsskador som måste läkas. En del skador är olycksfallsskador som inte går att påverka. Helt klart är att Henrik och jag måste analysera varför dessa skador har kommit och varför de är så många.

Dagens boisaboll går till våra provspelare Jammeh och Jatta från Gambia som mellan träningarna kl 10 och 15 käkade pizza i omklädningsrummet. När jag med barsk röst frågade vem som hade ätit pizza innan träningen räckte Jatta försiktigt upp handen utan att förstå ett ord svenska, men förstod tydligen ordet pizza och att det kanske inte var världens bästa val att äta…Uppskattar ärlighet :)

Hälsn Hasse
Ass.tränare, Landskrona BoIS

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *