Alltid Fullsatt kan berätta att Höganäs i dag gjort klart med 21-årige yttermittfältaren Arton Jashari från HIF Akademi och anfallaren Julius Bakkabulindi, senast i småländska Furuby.
– Det blir spännande att se vad en kille som Julius kan göra hos oss. Han gjorde 37 mål på ett småländskt division 5-lag i fjol och det var bara spelmål. Det är helt klart att han har något som sticker ut och det har han också visat, säger Jakob Augustsson och fortsätter:
Tränaren Jakob Augustsson kan räkna in Julius Bakkabulindi och Arton Jashari bland nyförvärven. Foto: Torbjörn Dencker

Tränaren Jakob Augustsson kan räkna in Julius Bakkabulindi och Arton Jashari bland nyförvärven. Foto: Torbjörn Dencker

– När det gäller Arton så hörde han av sig till oss. Inför förra året så fick han inget A-kontrakt med BoIS och Billy Magnusson tipsade oss om honom, men sen hamnade han hos HIF Akademi. De ville inte satsa på honom i år på grund av åldern. Han påminner rätt mycket om Boris Vidovic, en spelare som jobbar hårt och kan spela både i anfallet och på en kant. Han har imponerat så här långt.

Därmed ökar alternativen på kanterna där Höganäs sedan tidigare har Kastriot Sogojeva och Radwan Shaker, men även Oliver Åkerman kan spela på den positionen. 
Med Bobby Alm Nilsson skadad behöver Höganäs förstärka centralt både på mittfältet och i backlinjen. Foto: Torbjörn Dencker

Med Bobby Alm Nilsson skadad behöver Höganäs förstärka centralt både på mittfältet och i backlinjen. Foto: Torbjörn Dencker

Höganäs BK har som ambition att tillhöra toppen i år och då krävs också förstärkningar efter att spelare som Fredrik Lindgren, Rasmus Andersson, Fredrik Svanbäck, Fady Jacob, Fredrik Munk och Robin Hofsö lämnat.
Nya inför säsongen är Cheikh Sarr (Landskrona BoIS), Ali Dirawi (Högaborg) och Alban Sogojeva (Vejby).

På önskelistan just nu finns en ytterback, yttermittfältare och en central mittfältare. 
– Tyvärr gick Bobby Alm Nilsson sönder (korsbandet) och vi vet inte om han är tillbaka den här säsongen. Han kommer få den hjälp han behöver hos oss och kan han spela under hösten är det bonus, säger Jakob Augustsson och tillägger:
– När det gäller värvningarna får vi också se vad som händer i BoIS och i ÄFF. Där har vi något på gång som vi hoppas på.
 
Nu är man överens med ÄFF om lån av målvakten Hugo Olsson och mittbacken Erik Widén. Tränaren hoppas också att det löser sig med anfallaren Andreas ”Kalle” Karlsson. Enligt uppgift till Alltid Fullsatt är även ÄFF-spelaren Emil Persson aktuell.
När det gäller målvakten Hugo Olsson får han nu tampas med kollegorna Johan Jonsson och Simon Hammar Johnsson som båda imponerat på tränaren så här långt.
 
Tyske mittfältaren Jens Eiberger som tränat och spelat matcher är fortfarande ett osäkert kort. Här avvaktar HBK-ledningen med besked om hans jobbsituation. 
 
Tillbaka till Julius Bakkabulindi från Småland som även varit under lupp hos Östers IF. Han har spelat två matcher för Höganäs redan.
– Han spelade mot ÄFF men stack ut ännu mer när vi mötte Rosengård. 
 
I den matchen, som slutade 1-1, var det dock det andra nyförvärvet, Arton Jashari, som gjorde målet.
– Solo Hammar ska ha cred för att han har jobbat hårt för att lösa allt med arbetsförmedlingen, skatteverket, boende och andra praktiska saker. Julius ska börja läsa SFI den 14 mars så det ser bra ut för honom vid sidan om fotbollen, säger Augustsson.
 
Den här helgen har Höganäs spelledigt och har istället satsat på fyra träningsdagar i rad. På onsdag möter man HIF Akademi på Olympiafältet.

Torbjörn Dencker
[email protected] 

Till Silly Season-sidan!

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *