Jon Birkfeldt, som spelat i HIF Akademi de senaste säsongerna, tar nu nästa steg i karriären. Åtvidaberg blir nästa klubbadress.
– Det känns väldigt bra, ett steg i rätt riktning, säger han till Alltid Fullsatt.

Jon Birkfeldt. Arkivfoto: Torbjörn Dencker.

Jon Birkfeldt. Arkivfoto: Torbjörn Dencker.

Han lämnade moderklubben Eskilsminne som 14-åring för att ta steget över till HIF:s ungdomslag. Som 15-åring blev det landslagsspel som grädde på moset. De senaste säsongerna har han spelat mitt- och ytterback i HIF Akademi.
– Jag ville ta nästa kliv och vill inte spela i division 2 ytterligare år. Det har varit upp och ner den här säsongen, men under hösten spelade vi upp oss och redde ut det i slutet. Det har varit ett väldigt lärorikt år. Både Erik Edman och Sven Andersson har varit fantastiska och det är de tränare som utan tvekan lärt mig mest under tiden i HIF.

Åtvidaberg trillade ur allsvenskan och Jon Birkfeldt är förre HIF-tränaren Roar Hansens tredje värvning inför superettan nästa år. Jon skrev på ett tvåårskontrakt.
– När jag var där och hälsade på så kändes allt hur bra som helst. Jag kan också fortsätta min sista termin på mitt fyraåriga gymnasieprogram och läsa på distans och med viss hjälp på skolan där uppe.
19-årige Jon Birkfeldt har spelat överallt på en fotbollsplan, utom som målvakt. Det är på senare år han har etablerat sig som försvarsspelare.
– Jag har faktiskt gjort en U15-landskamp mot Finland som anfallare, säger han med ett skratt.
Hur mycket betydde det att Roar Hansen tränar laget?
– När han var i HIF hade jag honom, men inte direkt som tränare eftersom han hade A-laget. Att han ville ha mig till Åtvidaberg kändes bra.
Hur vill han använda dig?
– Roar Hansen är väldigt rak med att jag är en allroundspelare, men jag blir antingen mitt- eller ytterback och får jag bestämma själv säger jag mittback.
Vad vet du annars om laget?
– De har fått fram många bra spelare, som Raditinac i Djurgården och Tinnerholm i Malmö. Jag känner Sebastian Ramhorn som är utlånad från Kalmar som är i Åtvidaberg nu. Jag hälsade på honom nu. Vi spelade ihop i Skånelaget och träffats på Bosön i samband med landslaget.
Här kan ni se intervjuerna med Jon Birkfeldt och Roar Hansen från ”Studio Kopparvallen” – klicka på bilden:
Studiokopparvallen
Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se
Tagged with →  
Share →

2 Responses to Jon Birkfeldt lämnar HIF – går till Åtvidaberg

  1. […] Jon Birkfeldt lämnar HIF – går till Åtvidaberg […]

  2. […] den 27 oktober skrev vi dock att han var klar för Åtvidaberg (se här). Roar Hansen hade sett tillräckligt av försvararen och gav honom direkt speltid i det unga […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *