Marcus Nilsson har kopplats ihop med HIF inför den här säsongen. Han är hemma i Helsingborg efter sejouren i Kalmar, men närmare än fyra träningspass med HIF Akademi har han inte kommit en comeback. Nu kan Alltid Fullsatt avslöja att mittbacken kommer träna med West Ham under nästa vecka.
– Det är ett stort steg från att ha spelat allsvensk fotboll att få chansen att visa upp sig i ett Premier League-lag. Det blir en härlig utmaning och hur det än går, så är det en fantastisk möjlighet. Blir det inget så är detta ändå något bra, för då får kanske andra engelska klubbar upp ögonen.

Marcus Nilsson var gäst (tillsammans med Rasmus Jönsson) i ett avsnitt av Alltid Fullsatts podcast förra året.

Marcus Nilsson var gäst (tillsammans med Rasmus Jönsson) i ett avsnitt av Alltid Fullsatts podcast förra året.

Marcus Nilsson är redan i England. Han bor hemma hos sin syster (en timme utanför London), som för övrigt är gift med Simon Coyle som startade ”Elite football talant” – företaget som har som affärsidé att ordna matcher för kontraktslösa spelare som kan visa upp sig för agenter och scouter.
– Det är genom honom som den här chansen kom. Han har många kontakter i engelsk fotboll. Jag flög över i går och på söndag ska vi dit och kolla på matchen mot Hull. Sen ska jag bo på hotell under veckan som jag tränar. Därefter får vi se vad som händer. Jag vet inte om jag kommer testas i någon match ännu.

Vad vet du om West Ham?
– Inte lika mycket som du kanske ha ha. Jag har sett de på tv och vet att det är ett tufft spelande lag. De har gått bra i år, tagit många poäng och har en tuff tränare i Sam Allardyce.

Premier League är många fotbollsspelares dröm, så även Marcus Nilssons. Han tror att hans spelstil kan passa i den ligan.
– Ja, om man tittar på min spelstil så kan det passa där. Mina egenskaper lyser nog mest igenom i ett sådant spel. Jag hoppas det kan passa mig.

Vilket favoritlag har du i Premier League?
– Ska jag säga det… Nä, det gör jag inte.

Han hoppas på ett utlandskontrakt i första hand, men är öppen för det mesta.
– Jag vet att det finns andra intressen, men de får vänta. En sån här chans måste man försöka ta. 

Är HIF ute ur bilden?
– Nej, som jag har sagt tidigare så är de aldrig ute ur bilden. Någon gång vill jag spela där igen, men när det blir får vi se. Det får bli när både HIF och jag vill det samtidigt. Den dörren är alltid öppen.

Under hela december höll han igång på egen hand och fick hjälp och coachning av Agne Bergvall. Så mycket fotboll har det inte blivit.
– Det har mest blivit löpning och styrketräning. Jag har tränat fyra pass med HIF Akademi. Jag är med andra ord inte i toppform, däremot är jag fysiskt stark.

West Ham har inlett säsongen starkt och ligger för tillfället sjua i Premier League. På söndag – när West Ham möter Hull – sitter en före detta HIF-are på läktaren och ser på laget som han hoppas få bli en del av om några dagar.
– Jag ska göra mitt bästa, sen får vi se vad som händer.

 

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

2 Responses to Marcus Nilsson på provträning i West Ham

 1. Christer Nilsson skriver:

  Jag vill gratulera Alltidfullsatt och Thorbjörn D. ni håller oss som tycker om fotboll uppdaterade och när det gäller Marcus Nilsson
  Så var ni först i landet med nyheten.
  Alla vi som vill ha senaste nytt från fotbollen lokalt, regionalt eller internationellt vi tittar in på Thorbjörns Alltid fullsatt minst en gång om dagen.
  Med Vänlig Fotbollshälsning
  Christer.N

 2. Mats Olsson skriver:

  Hej, pappa Christer!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *