Två (tre) stora män som på ett legendariskt vis präglat och bidragit till HIF:s själ i en positiv anda kommer nu ta nya steg i sina liv, skriver förre HIF-backen Markus Holgersson från New York.

Sverker Eliasson som jag fick nöjet att arbeta tillsammans med under min treåriga period i HIF:s A-lag. Sverker är och har varit en oerhört stor tillgång för HIF, inte minst för sitt hårda arbete (tillsammans med framförallt Sophie under mina år) sett till att all materiell varit på rätt plats i rätt tid. Just den delen tror jag Sophie tillsammans med vem som kommer ta över kommer kunna få ihop lika galant i fortsättningen. Men Sverkers allra största tillgången är hans familjära roll som han år efter år skänkt till laget. Han har sitt rum inne på Olympia där alla är välkomna. Välkomna att dricka hans eminenta kaffe, att få sitta ner och prata av sig eller få med sig några värdefulla varma ord eller som jag själv valde lite då och då, att bara få vara. Ett rum fullt med vimplar och annan magisk historik som tillsammans med Sverkers varma välkomnande skapar ett lugn och en atmosfär som får en att känna sig trygg. Detta ”Sverkers rum” följde med oss överallt på våra resor med övernattning. Resor som Sarajevo, Tiblizi, Faro och många fler. Ett rum alltid med dörren öppen och ett inbjudande ”kom in”. Just detta rum utstrålar den Sverker som jag fått lära känna. Öppenhjärtig och god utan att personer för den sakens skull kan trampa honom på tårna. En väldigt ödmjuk och sympatisk personlighet där laget får styra före jaget och där orättvisor ska bekämpas tillsammans.

En annan dold eller icke dold egenskap beroende på vem du frågar är Sverkers fotbollskunskap. Han har varit med många år vilket också gett honom otalig kunskap. Sverker har väldigt mycket fotboll i sig trots att han är en stor vän av Stoke City.

Sverker var basen och symbolen för den gemenskap som vi byggde upp under mina år i klubben. Stort Tack för att jag fick dela fyra titlar med dig, Sverker Eliasson!

Daniel Andersson, målvakten, underhållaren och supportern. Jag spelade med Daniel i två år. 2009 och 2011. 2009 var ingen bra säsong för klubben och Daniel lämnade. Men på mig och många andra glömde vi aldrig hans entusiasm och glädje. Vilket för oss till säsongs-utvärderingen 2010. I utvärderingen kom vi fram till att en underhållare som kan liva upp gruppen, bjuda på sig själv men samtidigt har den erfarenhet som krävs för att kunna passa in i gruppen utan att trampa på andra spelares tår skulle behövas. Med denna beskrivning som alldeles utmärkt beskriver en del av Daniel Andersson hittades en roll. En nyckelroll till honom i det som senare skulle visa sig vara ett Guld-Lag. Daniel antog rollen som andremålvakt och kulturbärare, med underhållning som spetskompetens. Men med Daniel fick vi mycket mer. Vi fick ett Röd Blått hjärta, vi fick en fighter som vågar stå upp för sin sak, samt vi fick den underhållare som vi behövde. År 2011 hade vi ett härligt go i gruppen där spelare som Daniel skapade stämning och skratt. Gitarrspelande, allsång, imitationer och snabba fräckisar finns på denne store mans repertoar. Olle Nordin, Tommy Söderberg m.f. fick man höra ett antal gånger men jag kan fortfarande skratta gott åt dem.

Jag tror det säkert finns en utmärkt roll för dig i HIF även framöver.

Som avslutning vill jag poängtera att Daniel hade en större roll än vad många tror i Guld-laget 2011. Det som inte alla ser bakom ridån, där var Daniel en av hjältarna till den grupp som skapades. Tack för den tid vi hade ihop som spelare.

En tredje man som jag vill tacka för sina 42 år i klubben är Sverkers bror Staffan Eliasson. Jag hade nöjet att få spendera tid i HIF:s U-lag när denna eminenta man var materialare. Med ett varmt hjärta jobbade han i det tysta. Han har alltid varit väldigt närvarande utan att direkt synas och saknades något så löste han det kvickt. Men först ska man ha vunnit hans förtroende och respekt, vilket är väl så viktigt för att kunna bygga långvarigt förtroende. Tack Staffan.
Markus Holgersson tog SM-guld, supercupen och guld i svenska cupen med HIF och har debuterat i landslaget innan han tog steget över till stjärnspäckade New York Red Bulls. Han bloggar om livet som proffs och New Yorker här på Alltid Fullsatt.

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *