Höganäs rivstartade Silly Season med att först presentera Jakob Augustsson som tränare och kort därefter Fredrik Svanbäck som nyförvärv. I går skrev vi om Helsingborg Östras målfarlige Fady Jacob som också är klar för HBK.

Nu har även ytterbacken Mike Babier skrivit på.
– Jag spelade i träningsmatchen mot Ängelholm. Höganäs har duktiga spelare med bra kvalitet i laget. Jag tror att de kan ta sig upp i division 1 med någon mer bra förstärkning, säger Mike Babier till Alltid Fullsatt.

Han är ÄFF:are från början och har även spelat i HIF Akademi. Nu hade han egentligen tänkt lägga av…
– Ja faktiskt. Jag har börjat titta lite på jobb. Men Jakob (Augustsson) övertalade mig och nu är jag klar för Höganäs.

I Höganäs känner han förutom tränaren Jakob Augustsson, även Kastriot Sogojeva och Måns Carlsen sedan tiden i ÄFF.
– Det är alltid bra att känna någon, men Jakob var största anledningen till att jag hoppade på. 

Jakob Augustsson tror mycket på Mike Babier, även om det finns en del att jobba på.
– Vi ska få honom vältränad. Med den farten han har, så ska vi nog få ordning på honom. Vi får en lugn och rolig kille som vi nu ska fylla med självförtroende. Han visade i matchen mot ÄFF att han kommer bidra, säger tränare Augustsson.

I Höganäs har jobbet med att förlänga kontrakten med spelarna pågått i månader. Nu är i stort sett befintlig trupp klar även om det fortfarande är frågetecken för Tobias Zentio och Måns Carlsen. Återstår gör att täppa till luckan efter målvakterna Tobias Carlsson och Ludvig Rhodin. Richard Jansson är klar. Eventuellt kommer även Hittarps Simon Hammar Johnsson, som tränat med laget, att skriva på.

Apropå Tobias Carlsson, så är han klar för Hörby FF. Laget ser ut att bli en tuff konkurrent till Västra Karup, Kågeröd, Klippan, Förslöv, Eket och Perstorp/Bälinge i division 4.
– Jag lämnade eftersom jag behövde få få mer tid över till jobb och det sociala, även om spel högre upp i framtiden inte är uteslutet. Vi har bland annat plockat in Don Magnusson som var vass skyttekung i Höörs IS för ett par år sedan. Han spelade senast i IFK Malmö. Även Tobias Olsson återvänder efter två år i Höörs IS. Truppen ser bra ut med många spelare som har kvalité att kriga i toppen, säger han.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *