Ytterligare ett år har rusat iväg och med detta har vi fått uppleva ett stort antal minnesvärda fotbollsögonblick på såväl högsta internationella nivå som ner till lokal nivå i Helsingborg. Världsmästerskapet i Brasilien var härligt att följa med otroligt många, och snygga, mål med en rättvis segrare. Mitt eget år har varit fantastiskt då jag äntligen fick chansen att spela i Allsvenskan. Visserligen var det i det mest nederlagstippade laget någonsin, men vi skulle få chansen att upprepa en bragd från 2013 som ingen trodde var möjligt. Det lär bli samma visa för Falkenberg även nästa år.

Nedan listar jag de händelser under 2014 som jag tycker är de mest minnesvärda på ett eller annat sätt.

FFF – AIK 4-1


En solig julidag, fullsatt på läktarna och storlaget AIK på besök. En fantastisk match som vi vann med 4-1 och det gick verkligen att ta på glädjen och stoltheten i lilla Falkenberg. En stor dag i mitt liv.

2. FA-cupseger för Arsenal


Det har skrivits spaltmeter med skämt om allt som har hänt sen Arsenal senast tog en titel, det fanns t.o.m. en hemsida dedikerad till den äran. Därför var det en glädjens dag för alla Arsenalfans, däribland mig, när den dystra sviten äntligen bröts och Arsenal kunde fira efter seger i FA-cupen. Även om det satt långt inne.

3. Tyskland-Brasilien VM-semifinal, 7-1


Sällan har ett landslag haft så stora förväntningar på sig som Brasliien hade i hemma-VM. Sällan, eller aldrig, har ett lag med så stora förväntningar blivit så totalt förnedrade. Tysklands fotbollslektion i semifinalen var något av det häftigaste jag sett och försatte ett helt land i chock.

4. Malmö FF till Champions League


HIF var senaste svenska laget i Champions League och åren har snabbt tickat på. Malmö FF lyckades till slut och äntligen fick ett svenskt lag kliva in i den finaste av alla turneringar igen. Oerhört välbehövligt för svensk fotboll på många sätt. Även om det tog slut snabbt gjorde Malmö ett gott intryck i både kval och gruppspel.

5. Eskilsminne till div 1

 

Helsingborg har länge väntat på ytterligare ett lag som kan närma sig HIF och efter många kliv i systemet de senaste åren blir det Eskilsminne som avancerar till div 1. Det är välbehövligt för stan att få ytterligare ett lag som kan erbjuda fotboll på högre nivå. Och Eskilsminne har alla förutsättningar för att klara den nya utmaningen.

 

Vill också önska alla ett gott slut och ett gott nytt 2015!

otto_martler
Otto Martler

 

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *