En målvakt ingår också i laget. Det visade Pär Hansson med råge när HIF var nära att sno poäng mot Elfsborg på onsdagskvällen.
– Just nu är jag mest arg och ledsen att vi inte fick en poäng, säger Hansson.

Pär Hansson höll nollan i sin comeback. Foto: Viktor Malmberg

Arkivfoto: Viktor Malmberg

Men det var Emil Kafth som hastigt och lustigt gav HIF ledningen med en minut kvar av första halvlek. Dairjan Bojanic vann bollen mot Adam Lundqvist och serverade Emil Krafth som dunkade upp bollen i nättaket.

När andra halvlek skulle börja blev avsparken försenad eftersom nätmaskorna – efter Krafths skott – lossnat från hållaren i ribban.

Elfsborg – som hade 7-2 i avslut i den första halvleken – fortsatte att dominera spelet i den andra. Boråslaget fick också välförtjänt utdelning i den 64:e minuten. Emil Krafth tog ner bollen på bröstet cirka tio meter utanför eget straffområde. När bollen var på väg ner mot gräset kom en framstormande Victor Claesson och promenerade in i straffområdet och satte säkert 1-1 intill Pär Hanssons högra stolpe.

Det skottet kunde inte Hansson göra något åt. Men han fick sin revansch. I den 68:e minuten föll Claesson i straffområdet sedan Victor Pálsson fällt honom. Pär Hansson läste Simon Lundevalls straffspark perfekt och tog bollen invid sin vänstra stolpe. Nio minuter senare stack HIF upp i ett av få avslut. Robin Simovic snurrade friskt på vänsterkanten innan bollen nådde Emil Krafth som sköt över.

Elfsborg trummade på och efter 77 minuter var det dags för Pär Hansson att åter svara för en fin räddning när han gick ut och täckte av vinkeln på Lasse Nilssons närskott. Och bara en minut senare svarade han för matchens svettigaste räddning när han räddade en hård nick från nära håll nere vid stolproten.

Men Lasse Nilsson skulle få sista ordet. I den 88:e minuten kom avgörandet som skulle skjuta Elfsborg upp i serietopp. Nilsson tog emot bollen i straffområdet och liggande kunde han trycka in sitt 50:e mål i allsvenskan i karriären.
– Det är så klart jättejobbigt och tomt nu, det hade känts så mycket bättre med en poäng för vi ville ha minst en poäng med oss härifrån, säger Pär Hansson till CMore och fortsätter:
– Det är inte orättvist att de vann, men olyckligt med ett mål som kommer så sent. Just nu är jag mest arg och ledsen att vi inte fick en poäng, samtidigt trycker de på mycket och skapar mycket målchanser. Vi känns trötta i slutet och Elfsborg är fantastiskt bra i dag, säger Hansson.

HIF fick hörna på övertid och behöll bollen ett tag men kom aldrig till något mer avslut.

Det här var HIF:s tredje raka förlust. Nästa uppgift blir Hammarby hemma på måndag.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Läs också:

Krafth gillar det nya spelsystemet

Tagged with →  
Share →

One Response to Pär Hanssons storspel räckte inte

  1. Fredrik Forever Red & Blue skriver:

    Nä, det går inte att klaga på utgången av matchen men surt när laget genomför en väl taktisk defensiv match – men att inte ha så mycket boll, ligga rätt i position och ständigt tvingas jaga motspelare tär på orken så inte så konstigt att till sist gav Elfsborg spelövertag också utslag på resultattavlan…

    Men Pär kunde absolut blitt matchhjälte i och med straffräddningen samt alla andra klassingripanden, men tror ändå han stör sig en del på målen: kommer ut bra på andra men hinner inte göra sig tillräckligt stor & på första är han inte där fullt ut för bollen slickar inte stolpen – så den hade han kunnat tagit, men som sagt det är Pär som håller oss kvar så länge i matchen som det går!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *