ÄFF:s U19-lag skördade stor framgång den gångna säsongen när de säkrade spel i Juniorallsvenskan 2016.

Sedan dess har laget bland annat fått Markus Tilly som ny tränare och tagit in Richard Castro och Alexander Schönbeck från HIF.

Samtidigt har fem spelare från fjolårets trupp blivit överåriga. Oskar Hedström har gått till Vejby, Emir Salihi kopplas samman med Helsingborg Östra och Sebastian Henrysson har lagt skorna på hyllan.

De två andra -96:orna, Marcus Eriksson och Emil Persson, är dock kvar i ÄFF. Men utan A-lagskontrakt.

Både Eriksson, som kan användas som mittback och defensiv innermittfältare, och mittbacken Persson tränar en del med A-truppen och nosar på ett kontrakt, men eftersom ÄFF vill banta truppen till ungefär 22 man är det osäkert om de får plats.

Persson kommer träna med A-truppen i hela nästa vecka, men något beslut kring hans framtid är inte taget.

När det gäller Eriksson har det sytts ihop en speciallösning. Som det ser ut just nu kommer Eriksson träna med ÄFF:s A- och U19-lag och så småningom även spela matcher med U21-laget. Vejby har visat konkret intresse, men Eriksson vill hellre vara kvar i ÄFF trots att han inte har något kontrakt i handen.
– Vi tycker att han är lite för bra för att släppa helt och hållet, säger ÄFF:s A-lagstränare Christian Järdler om Eriksson.
– När frågan ställdes hade vi inte all klarhet kring A-truppen, så vi ville behålla honom för att se vilka möjligheter som finns här under försäsongen. Marcus kunde egentligen gå var han ville eftersom han inte har kontrakt, men han fick frågan och tog det här beslutet.

Järdler fortsätter:
– Jag tycker ibland att man stänger dörrar lite för tidigt, det kan hända mycket på en försäsong. Tittar vi på Marcus och Emil har vi två duktiga spelare som är så pass nära, så vi vill ha det öppet.

Det finns alltså en rad olika framtidsalternativ för Marcus Eriksson och Emil Persson.

Exempelvis:

* Skriva A-lagskontrakt och tillhöra ÄFF:s A-trupp.

* Skriva A-lagskontrakt och lånas ut till en annan klubb, samt eventuellt träna med ÄFF då och då och spela någon U21-match.

* Lämna ÄFF och gå till en annan klubb för att spela A-lagsfotboll.

* Vara kontraktslös, men träna med ÄFF:s A- och U19-lag samt spela matcher med U21-laget. Det är den här lösningen Marcus Eriksson har just nu.

//Persson.

eric_persson

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *