För tre år sedan lämnade en då 14-årig Richard Castro Ängelholms FF för Helsingborgs IF.

I fjol vann han HIF:s interna skytteliga i pojkallsvenskan med tio mål och i år gjorde han 13 mål i samma serie – och han har fått spela i både U21-laget och med HIF Akademi i division 2.

Men nu återvänder den 17-årige forwarden till ÄFF och ansluter till klubbens U19-lag, som nyligen tog steget upp till juniorallsvenskan.

Så här säger Castro om sitt beslut:
– Jag har varit i HIF i tre år och har trivts jättebra med laget och alla kompisar jag har fått där. Men jag kände efter den här säsongen att det inte var det rätta steget för mig att gå upp till HIF Akademi och spela division 2-fotboll. Jag tror att jag behöver mogna lite till som spelare och få mer erfarenhet för att kunna ta nästa steg upp till seniorfotboll, säger han.

Castro fortsätter:
– Jag tror att ÄFF:s spelstil kommer kunna passa mig bra i samband med att jag känner i stort sett alla i laget. Jag har också träffat Christian Järdler och pratat om hur de tänker göra inför nästa säsong, och det låter bra. Men jag vet att Ängelholm är ett bra lag och jag måste kämpa för att konkurrera om en plats i laget. Det var inget lätt beslut att ta eftersom jag har trivts väldigt bra i HIF, de har tagit väl hand om mig och jag är tacksam för det. Jag tror att jag kommer följa deras hemmamatcher och försöka vara där när jag är ledig.

ÄFF:s A-lagstränare Christian Järdler – som själv lämnade ÄFF för HIF i tonåren, men aldrig kom tillbaka som spelare – ligger bakom värvningen av Castro. Järdler har länge velat ha framtidslöftet till klubbens U19-lag.
– Det är väldigt kul att en ängelholmare kommer tillbaka till oss och väljer att fortsätta sin karriär här. Richard var erbjuden kontrakt med HIF Akademi men tror att han kan få bättre utveckling i ÄFF, precis som Christian Ljungberg och Axel Grahn kände. Det är naturligtvis glädjande och ett bevis på att vår tipselitverksamhet är bra, säger Järdler.

//Persson.

eric_persson

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *