Alltid Fullsatt träffade Matt Pyzdrowski samma dag som han ansvarade för HIF:s instagramkonto.

Alltid Fullsatt träffade Matt Pyzdrowski samma dag som han ansvarade för HIF:s instagramkonto.

Precis före intervjun med HIF:s amerikanske målvakt Matt Pyzdrowski kommer lagkompisen Jesper Björkman fram och frågar om han ska ta en bild på intervjun, men Matt nobbar erbjudandet. Det kan bli för mycket också. Däremot bjuder vi i den här artikeln på några av bilderna som målvakten tagit eller är med på. Matt insta1

Är du en bra fotograf?
–Det vet jag inte om jag är, jag hoppas det. Spelarna har kul av det i alla fall, säger målvakten.

Matt Pyzdrowski fick chansen i målet mot Djurgården senast, då Pär Hansson stannade hemma på grund av tillökning i familjen.
Så här säger Matt om egna insatsen:
– Jag känner mig väldigt trygg när jag är på planen. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, men jag känner mig bra. Jag tror också laget trivs med mig och att det känns naturligt. Det är en bra sak med både Pär och mig, att det inte spelar någon roll vem av oss som är där, utan båda kommer göra sitt jobb när vi får chansen. Det är angenäma problem för ett lag. Jag kan bara fortsätta jobba hårt och varje gång jag får spela är det en bonus. Jag jobbar framåt och har framtiden framför mig.

Matt insta2Feedback är viktig och naturlig hos målvakterna i HIF. Förutom visdomsorden från målvaktstränare Daniel Andersson så ger Matt och Pär varandra nödvändig input efter matcherna.
– Vi ger varandra feedback oavsett vem som spelat. Det är utvecklande för båda vet vad det betyder samtidigt hur svårt det kan vara i olika situationer i matcherna. När något dåligt händer någon av oss, så känner man med den andra för man vet hur det känns. Det är aldrig kul. När saker går bra är vi glada för den andres framgång, för vi vet också vad det betyder för den som upplever det, säger Matt och fortsätter:
– Supportandet av varandra gäller även på träningarna varje dag. Varje dag är jättebra, för jag har aldrig jobbat i en bättre miljö än här. Nivå är fantastisk. Jag har lärt så mycket det här året. Du slutar aldrig lära och den attityden måste du ha som målvakt. OM du inte får speltid och blir upprörd så blir du inte bättre. Vi måste ha attityden att man lär sig saker ändå och sparar energin till det. Det är alltid du själv som är din värsta motståndare.Matt insta3

Hur rankar du chanserna att du får stå mot Elfsborg?
– Jag vet inte, vi får se. Det är coachens beslut. Vad han än bestämmer sig för så vet jag att jag i alla fall gjort allt jag kan i varje match och träning. Vem som än får spela, så supportar vi varandra. Självklart vill båda spela och man blir lite besviken för stunden, men det ingår i spelet. Jag har varit besviken inför varje match jag inte får chansen.

Henrik Larsson är som vanligt fåordig när det kommer till laguttagningen och släpper ingen hint om vilken målvakt han satsar på mot Elfsborg.
– Jag diskuterar inte det med media över huvudtaget. När jag har något att säga så säger jag det till mina målvakter.

Tillbaka till fotografen Matt Pyzdrowski och vilken bild han är mest nöjd med på HIF:s instagramkonto den dag vi träffats.
– Jag vet inte ha ha. Du får nog fråga de andra.

Matt insta5

Vilken var den roligaste bilden att ta då?
– Det är nog den där några av spelarna samlades på en bild före träningen.

Henrik Larsson har tagit ut den här truppen till matchen mot Elfsborg som startar klockan 15 på Olympia:
1. Matt Pyzdrowski (mv)
2. Carl Johansson
3. Frederik Helstrup
4. Fredrik Widlun
5. Johan Mårtensson
6. Andreas Landgren
7. Mattias Lindström
9. Robin Simovic
10. Anton Wede
11. Arnór Smárason
13. Alexander Achinioti-Jönsson
14. Lalawélé Atakora
16. Mikael Dahlberg
18. Jordan Larsson
19. Darijan Bojanic
20. Emmanuel Boateng
22. Rade Prica
28. Jere Uronen
29. Jesper Björkman
30. Pär Hansson (mv)

torbjorn_dencker

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *