… är precis vad man som fotbollstränare, fotbollsspelare bör göra så ofta och så mycket som möjligt. Att gnugga på vecka in och vecka ut. Att varje träningspass göra sitt yttersta och vid varje match förbereda sig på bästa sätt, att i varje situation under match plocka ut det bästa man har. Färskaste exemplet är Championsleague-kvalande MalmöFF som i matchen på Celtic Park hamnade i en besvärlig situation som kunde slutat med 5-0 i röven men där man istället valde att lägga de första 15 minuterna bakom sig och bara körde på i 90min + tillägg och åker hemåt med ett acceptabelt resultat som ger möjlighet till överlevnad nästa vecka på ett kokande Malmö Stadion.

Bild från firandet av ännu en serieseger. Nu handlar det om division 3 och att säkra kontrakt.

Bild från firandet av ännu en serieseger. Nu handlar det om division 3 och att säkra kontrakt.

I Oranjeland längs Skäldervikens kustremsa har lilla Vejby IF sakta men säkert börjat prestera division 3-fotboll. Vi har 3 vinster på de senaste 4 matcherna och i vår tabell i tabellen ser vi ljuset i tunneln. Vi är 3 p från fast mark och vi har 21 p, 7 matcher, kvar att spela om. Häftig utveckling då 14 av 17 spelare aldrig spelat Div 3 fotboll tidigare. Vi har ett skönt flow i gruppen igen efter en utmanande vårsäsong och spelare som Andreas Ljung, Albin Subasic, Jacob Arvidsson, Albin Sturesson och Mario Gadza har tagit ett stort ansvar. Som tränare är det häftigt, häftigt att få arbeta med engagerade spelare som förstår att de är en del av något större än sin egen person. Jag är tacksam att få arbeta med spelare som bestämt sig för att göra ett ärligt försök att spela till sig nytt kontrakt i Div 3. Hashtagen #Tillsammans har aldrig varit viktigare än just nu för oss och krydda det med hashtagen #vigerossaldrig så har vi ingredienserna för en skön avslutning på det historiska spelåret 2015.

För egen del är det känslomässigt omvälvande då föreningen och jag kommit överens att gruppen mår bra av en ny tränare 2016. Jag har haft en fantastisk tid i Vejby IF och vill inget annat än att lämna över laget med div 3-status. Jag har goda förhoppningar och kommer arbeta efter bästa förmåga och med största engagemang för att nå vår målsättning.

En fråga jag redan fått vid flertalet tillfällen, Varför lämnar du?.. Det har gått bra, Ni har vunnit två serier och att det skulle vara tufft i Div 3 var givet…….Vem har du bråkat med?

Finns ingen schism, finns inget bråk, finns inget kontroversiellt bakom vårt gemensamma beslut. Efter utvärdering av vårsäsong där vi (Sportchef Nilsson, jag själv, Chrille Jensen och Ulrik Klasson) både tittade på konsekvenser på kort sikt (säsongen 2015) och på lång sikt (2016, 2017) var den gemensamma slutsatsen att vi skulle ”göra slut”. Jag vet att jag tar mycket plats som tränare, jag vet att min kompromissvilja är ”utvecklingsbar”, jag följer min övertygelse och är bestämd i förmedlandet av hur, var och när vi ska göra gemensamma saker och det är självklart krävande för spelarna, som lirar fotboll för att det är kul, på sin fritid att följa den ledaren för länge. Att vara ledare, in my view, är att gå längst fram med flaggan och vifta tydligt å engagerat. Men har du inga följare är du bara en tomte som går å viftar med en flagga. Jag tror det är dags för mig att lämna över flaggan till en ny individ som plockar upp alla igen och inleder en ny marsch mot framgång. Svårare än så är det inte……. Jag har 7 matcher kvar och jag tänker njuta varenda sekund jag har kvar i Oranjeland för det är (och har varit) en fantastisk tid med fantastiska människor, fantastiska upplevelser. Lyllos den som får möjligheten att arbeta i denna förening 2016.

Å med tanke på rubriken tänker jag arbeta 100% NU och 2016  tar vi efter säsongen. Vad som är givet är att jag gärna tränar ett fotbollslag och att jag gärna återvänder till 042-området. Time Will Tell…..

Henrik Larsson har närmast Sundsvall i sikte på torsdag. Återhämtning och ladda om gäller.

Vad händer i Nordvästskånsk fotboll i övrigt…..

Henriks HIF gör i mina ögon en klart godkänd säsong so far. Man är bäst av lagen 7-16. Man klarar inte riktigt å mäta sig med Topp 6 än, men det Henrik har startat i Helsingborgs IF ska bli skithäftigt att följa. Jag älskar tydligheten och framförallt öppenheten gällande kravbilder och lönepolicy. Spela och utbilda dig här och bli tillräckligt bra så du kan sajna ett fett kontrakt i en annan liga senare. Jobba med målmedvetna, unga spelare tillsammans med hemvändare med stor rutin. Häftig mix… Å e de någon som vet vad som krävs för att bli högbetalt proffs så är det Henrik Larsson. Att han sen har norra Europas känsligaste fötter som materialare, Lino Boriero är naturligtvis en bonus…

I Ängelholm har Järdler-effekten redan skrapat ihop lika många poäng som Jocke lyckades med i våras plus att laget är klart för Svenska Cupens gruppspel i mars 2016. Lite rakare, lite enklare och med en stor portion jävlar anamma verkar fungera alldeles utmärkt. ”Laget som springer mest vinner oftast” verkar gälla även i SuperEttan..

BoIS har vaknat i division 1 och kanske de kan utmana om kvalplatsen. Många poäng kvar att spela om. Eskilsminne hamnade i en svacka vilket var väntat men jag känner ingen större oro då deras tillsammans-attityd och Sheriff Janssons engagemang kommer ge en mittenplacering.

Höganäs är några poäng efter ”omöjliga” Tvååker men topp 3 är häftigt bra, Edmans Akademi verkar ha vaknat medan Högaborg kommer ha en utmanande höst. Kanske det kan räcka för nytt kontrakt, hoppas och håller tummarna.

I vår egen serie har Hittarp vaknat. Oturlig torsk senast i 6p matchen mot Trelleborg men fan vet om inte Felix & Kaga driver sin grupp till en kvalplats. För mig får de gärna vinna alla matcher utom den 5 september då jag hoppas de får lämna Oranjeland utan poäng.

Isgrens Real Kågeröd:s Eriksgata mot serieseger rullar på smärtfritt och en notis gällande Kågeröd så mötte OranjeVejby Isgrens hjältar i en träningsmatch i somras (Isgren själv pallade inte åka så långt som till Vejbystrand, men Ander dök upp). Trevlig, kampfylld å fair match där jag imponerades av Kågerödgrabbarnas självförtroende och mod att hitta lösningar på planen. Ibland naivt men för det mesta effektivt och småtrevligt. Å har man dessutom Niklas Nielsen (19mål på 15 matcher) i laget blir det inte svårt att besegra motståndare i Div4. Sagt det förr, säger det igen: Grattis till seriesegern!

Avslutningsvis kan jag nämna att Charlton startat Championship säsongen lysande, obesegrade efter ett par omgångar och med tanke på att truppen är tunn är det bra att vi samlar poäng nu i början. Innan skador och avstängningar kommer ställa till bekymmer.

Roma ser ut att sätta ihop en magisk trupp med Imperatore Totti som playmaker å Dzeko som skyttekung. Stadio Olympico kommer glöda varannan vecka i år. Å i LaLiga kommer Malaga som vanligt börja sådär och hamna 10:a när vi summerar i maj månad….

Avslutningsvis:

Min vän Niclas Fischer anser jag bara hackar på damfotboll så därför väljer jag att inte skriva vad jag tycker om den allsvenska fotbollsmatchen på Vilan IP mellan Kristianstad-Örebro, som blev inställd därför att kommunen inte återställt planen efter diverse dräneringsarbeten.  Får bli ett eget blogginlägg vid ett annat tillfälle….

Tack för ordet….

ingemar_queckfeldt

Ingemar Queckfeldt               
På Twitter @ingemarQ         
Instagram @ingemarq

 

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *