Sista träningsmatchen avklarad…. Nästa gång domarn blåser igång en kamp e de på riktigt, vi ska börja spela om poäng… Äntligen… Försäsong e ok tycker jag när det är 2-3 månader kvar till KickOff men de sista 2-3 veckorna blir jag otålig och vill bara dra igång poängjakten.

För OranjeHjältarna i Vejbystrand har det varit en jävla soft försäsong, hög närvaro, få skador och en massa spel på varje träning… Vi har ersatt kutandets stenåldersförsäsong med spel, spel å massor av spel å även om Mr Tiki-Taka – materialaren Boriero – säger att man måste träna med Ajaxtrianglar å PSV kvadrater för att kalla sig fotbollsspelare så ska nog fan vi klara att ställa upp 11 högmotiverade spelare den 18:e April på HusieGård IP i Malmö.

Försäsongsmatcherna har varit blandade i prestation, vi har torskat 3, vunnit 2 och spelat oavgjort i 1 och vi har roterat på samtliga, friska spelare vilket känns bra för mig som tränare. Vi hade ett fantastiskt bra läger i föga glamorösa Ballerup i Köpenhamn där vi drillade organisation och nötte presspel och överflyttningar.  Jag har fått se alla spelare” in action” och har fått ett underlag som jag kan plocka ut en trupp till premiären på. Vi har en stigande formkurva på de flesta och de e häftigt å se.

I Div3 Södra Götaland kommer kapitalstarka Hittarp tillsammans med Storsatsande IFK Trelleborg och Trappatonitränade Hyllie IK göra upp om seriesegern medan övriga kommer slå varandra och det kommer bli en härligt oviss serie med ögonbrynshöjande resultat varje vecka. Kan vi efter 2 raka seriesegrar klara nytt kontrakt är det en bragdartad prestation mina Oranjekillar gjort.

Premiären i den stora fotbollen startade på Påskafton med en skön publikfest på Tele2Arena på söder i vår huvudstad där Bajen gjorde 2-0 på sjukt överskattade Häcken och jag själv fick bevittna en 0-0 kamp på GuldfågelnArena i Kalmar. HIF:s oväntade hjälte blev målvaktstränare Danne Andersson som stod mellan stolparna då Pär å Matt var bägge skadade. Hjälte såtillvida att han höll nollan där frilägesräddningen i 84:e var höjdpunkten. En klassisk premiär där det var viktigare att inte förlora än det var belönande att vinna. Riskminimering var nyckelordet för bägge gängen.

I SuperEttan torskade ÄFF mot Assyriska med 2-0, i en match där ÄFF hade typ 1 avslut på mål och då är det naturligtvis svårt att vinna. DemontränarePersson sa att det var ett bottennapp men att det fanns 29 omgångar kvar att spela. Klassisk kommentar efter en poängmässigt bedrövlig start. Längtar redan nu efter 2 renodlade forwards (även i den teoretiska uppställningen) i Jockes gäng.

Eskilsminne gjorde en 0-3 i sitt genrep å använder såklart klyschan ”Dåligt genrep = Bra Premiär”… Kommer bli viktigt att lära läxan av Tvååkers spel då jag är övertygad att det kommer vara många matcher i SöderEttan som är av den karaktären. Fysiskt, enkelt och sårande på eget misstag. Sheriff Jansson har full koll och jag förlitar mig på att han påminner grabbarna att Stilpoäng finns inte i Div 1 Södra.

Högaborg slog Öster i sitt genrep vilket är överraskande såklart men samtidigt sjukt kul. Högaborg som placerar spelare i högre divisioner varje år men likförbannat får de ihop ett skönt gäng som tar tillräckligt med poäng för Div2 spel varje år. För Höganäs kommer målskyttet vara den största utmaningen å det är inte nödvändigtvis förknippat med individen utan faktumet att en ensam forward har det tufft då han mestadels spelar felvänd och kravbilden på spelare runt honom är enorm. Jacob Augustsson har såklart en plan som han och hans spelare kommer följa och det ska bli spännande å se om det fungerar.

Intresset för svenskfotboll är galet hajpat och det smittar av sig hela vägen ner till de lokala serierna och det är naturligtvis häftigt. Häftigast av allt är såklart Alltidfullsatt.se som har koll på den Nordvästskånska fotbollen. Nya bloggare, nya skribenter, sjukt partiska referat (vilket jag tycker är hysteriskt kul) och som grädde på moset kör Dencker igång en videoblogg… Utvecklingsbart är bara förnamnet men engagemanget är beundransvärt och jag känner själv att jag borde förnya mig men konservativ som jag är kommer jag fortsätta med texter utan rörliga bilder tills att något har uppenbarat sig såsom Gudsgåva till kommunikation, kanske jag använder Domare Lerjeus som språkrör då han med all önskvärd tydlighet visade i den allsvenska premiären att han är och kommer alltid vara felfri. Kontentan av Lerjeus orubbliga övertygelse av felfrihet gör att spelaren inte bara blev utvisad i matchen, hans möjlighet att utföra sin arbetsuppgift kommande match blev kränkt och det finns ingen möjlighet, ingen instans att påverka detta faktum. Att göra fel är mänskligt, att stå upp för sitt misstag är dumhet och att regelverket inte kan göra om å göra rätt är fan-ta-maj horribelt. Nästan 120.000 människor betalade pengar för att se Allsvenskans första omgång och då tycker jag vi ska respektera det och behandla ”produkten” fotboll därefter och sluta upp med prestigetrams. Ta bort det röda kortet, låt spelaren utföra sin arbetsuppgift å säg till domare Lerjeus: Kom igen kompis, du ville göra rätt, det blev fel å det blir bättre i nästa match….

Den 18:e april börjar vi i Oranje jaga poäng i Div3 och till helgen börjar de flesta andra jaga poäng i sina serier Å jag kan läsa om rubbet här på Alltidfullsatt.se  ….

ingemar_queckfeldt

 

 

// IngemarQ                       På Twitter @ingemarQ          Instagram @ingemarq

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *