Att vara delaktig i ett fotbollslag som går sämre än förhoppningen och sämre än ambitionen är påfrestande och jobbigt, det vet alla som varit inblandade i lag som fightas i nedre delen av tabellen. Å alla går in i seriespel varje säsong med ambitionen att INTE vara de lag som ligger under strecket när man summerar i Oktober. Allt detta är #sengammalt.

I härliga Oranjeland gick vi in i historiska Div3-säsongen med raka ryggar, spirande optimism och snyggt självförtroende och efter 9 matcher har vi 2 vinster å 7 förluster och 10-25 i kvot. Vårt självförtroende är naturligtvis lägre, våra ryggar något krökta och optimismen är inte lika given som den var för två månader sedan. Allt detta är fakta, saker som hänt, matcher som är spelade och inget vi kan påverka längre. I vår del av tabellen finns det lag som har färre poäng än vi, det finns lag som har något poäng mer än vi men det är tight.

div3 botten

Tre lag spelar Div4 nästa säsong, 1 lag kvalar för överlevnad och 5:e laget nerifrån spelar Div3 säsongen 2016. Tabellen och vår målsättning säger till oss att vi kan påverka vår egen situation och det är något vi ska förhålla oss till framöver. Vi ska inte gråta över det som varit utan vi ska känna tillförsikt inför vad som komma skall och mobilisera de krafter som behövs i de kommande matcherna.

Jag har förståelse för att det stack i ögonen på små människor i vår omgivning när vi bara vann å vann i två säsonger, vi hade bara tur, vi var inte bättre än andra lag och vi ”sparkade bara långt”, jag förstår att de nu tycker att vi får det vi förtjänar å att det ”lia gott” åt oss å i Jante-Sverige har vi sett det förr å vi kommer se det igen.. Ingen fara… Vejby IF har funnits sedan 1921 och kommer finnas långt efter att vår generation av bloggande fotbollstränare har försvunnit. Vi gör vårt, på vårt sätt och vi kommer göra det tillsammans oavsett de kortsiktiga resultaten på fotbollsplan.

Jag känner för mina spelare och mina tränarkollegor, jag älskar delaktigheten hos individerna i vår förening, jag upplever en stolthet (om än något stukad just nu)hos Vejby IF människor och vi kommer inte lägga oss ner å dö för att vi ligger i botten av en tabell utan vi kommer kriga efter bästa förmåga och vi ska göra allt vi kan för att vända den negativa trenden vi har just nu i seniorlaget på PärHanssonsArena och vår drivkraft är inte bara vår egen utan även för de människor som kommer och tittar på oss varje hemmamatch..

publikliga div3

Kul å leda någon tabell…

Hur går det i övrigt för våra kollegor uppe i vårt NordvästSkånska 0431-hörn? Jockes ÄFF har två vinster på 13 matcher å ligger 3:e sist i S1:an, Förslöv ligger strax över strecket å VästraKarup ligger sist i Div 4 Norra. I Div5 Nv ligger Grevie 4:a, Skälderviken strax över strecken. I Div6Nv leder Båstad å Rössjöholm är med i toppen, Vegeholm strax över kvalplats medan Hov Å Hjärnarp har det tufft i botten och i Div7 är MunkaLjungby ett mittenlag medan Össjö å Torekov har det lite jobbigare.

En blandad kompott, precis som det ska vara och jag gissar att samtliga lag kommer spela av de återstående vårmatcherna efter bästa förmåga, ta en skön semester och komma tillbaka med en skön geist inför höstracet.

I övrig nordvästskånsk fotboll är det värt att nämna Höganäs BK… Sjukt imponerande vårsäsong och en 2:a plats i Div2, 1p efter Tvååker som leder. Verkligen häftigt.. Nästan lika imponerande är Eskilsminne IF som bara kör i debutsäsongen i Div 1 Södra. Respektlöst, ambitiöst och med en jävla fart. Sheriff Jansson har sannerligen lyckats få deGulBlåRandigaHjältarna att arbeta som en enhet med stor ödmjukhet varje vecka. Toppmöte i eftermiddag på klassiska Rimnersvallen – där jag själv faktiskt har gjort ett drömmål, volley i krysset som 2:a bolls gubbe efter hörna.
Firma Isgrens och Anders Kågeröd tuffar på mot serieseger i Div4. 26p på 11 matcher imponerar. Inte lätt att gå in som SuperFavorit och leverera. Bra Johan & Daniel. I den andra Div4 imponerar Wormo, 29p på 11 matcher å noll förluster… IMPONERANDE! I Div5Västra är Glumslöv häftiga med 30p på 11 matcher, 8p före tvåan Fortuna, the home of Jake The Snake Nilsson…

Det finns även lag som höjer ett ögonbryn fast av förvåning.. I vår egen serie förvånar Hittarp, 12 p på 9 matcher måste vara långt under budget och genomklappningen igår (ledning 1-0 i halvlek å 1-5 torsk efter 90min) tyder på någonting. Med Hittarps trupp borde man naturligtvis inte vara 11 poäng efter topplagen. I Div4 västra förvånar Bosna med 2 vinster på 10 matcher.. ligger på nedflyttningsplats.. märkligt… I samma serie ligger Linos f.d BarcaÖstra 16p efter Wormo, 3 vinster på 11 matcher… märkligt… I Div5Nv ligger uttalade topplaget Brunnby efter 11 matcher 3:e sist, Hallengren pratade om 50p och nu har man tagit 10p… märkligt…. Å till sist (kanske inte så märkligt) men i Div7V ligger mitt hemmalag Mörarp i mitten av tabellen med 9p på 8 matcher, mest anmärkningavärt där är kanske att man lämnade W.O mot Canarias.. Behöver laget folk kunde dom ringt, vi är ett par Oldboys lirare i byn, DäckiaMicke, Brobäck, Axelsson & jag själv… Nästa gång kanske.

För Helsingborgs flaggskepp Helsingborgs IF, Larssons stolta mannar tycker jag att de med beröm godkänt tagit sig igenom de inledande 13 omgångarna. Man har vunnit lika mycket som man förlorat, 5 vinster, 3 kryss och 5 torsk. HIF ligger 7:a och har tagit 18p. Henkes gäng har släppt in 1,15 mål per match vilket är grunden till all framgång och kan man öka produktionen framåt (blygsamma 1,23 mål/match) kommer detta bli riktigt bra framöver. Jag märker när jag pratar med kollegor, kunder i övriga Sverige att man numera pratar om HIF med respekt, man pratar om HIF i positiva ordalag och det finns en tro hos övriga Fotbollssverige att Helsingborgs IF är på väg tillbaka till toppen med Henke & ny Arena. Häftigt ….

Med några matcher kvar innan semestern vill jag redan nu önska alla fotbollsintresserade AlltidFullsatt läsare en Trevlig Sommar…

ingemar_queckfeldt

// IngemarQ                      På Twitter @ingemarQ          Instagram @ingemarq

 

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *