Snart 21-årige Rasmus Lindgren kom till HIF för fyra år sedan som en av landets största talanger i sin ålder. Efter uteblivet spel i A-laget – och istället utlåning till ÄFF och senast spel i akademin – är det nu klart att han återvänder till moderklubben Avesta AIK.
– Jag hade kontrakt med Helsingborgs IF året ut men valde själv att bryta det och var fri att gå, säger Rasmus Lindgren till Avestas hemsida.

 

Rasmus Lindgren har en viktig roll i akademin. Att han var bäst på plan räckte inte till poäng.

Rasmus Lindgren.

Kontraktet gäller fram till sommaren, men det kan också bli en fortsättning i Avesta.
– Sedan får vi se hur jag och Avesta AIK går vidare. Helsingborg har inte längre någonting att säga till om så det är mellan mig och Avesta som det bestäms om det blir en förlängning.

Nyligen blev Avesta erbjudna en friplats i division två och i samband med det kontaktades Rasmus.
– Farsan ringde och tyckte det var ett alternativ. Men det var först för någon vecka sedan som jag bestämde mig helt och hållet, säger Rasmus.

2013 gjorde han allsvensk debut i HIF – med ett inhopp mot Assyriska. Sen blev det mest bänken.
– Det var väldigt tufft att slå sig in i A-laget. Det var rätt tjockt med folk på mittfältet. Bland annat fanns May Mahlangu, som blev framröstad som allsvenskans bästa spelare, på min position. Jag var helt enkelt inte tillräckligt bra. Det var en stor konkurrenssituation och han körde med bästa laget.

Rasmus spelade åtta matcher med akademin i höstas. Under försäsongen har han spelat fyra träningsmatcher med HIF Akademi; Eskilsminne, Lunds BK, Höganäs och Markaryd.
– Vi har mött bra lag och det har känts bra.

I Avesta återförenas han med sin två år äldre bror Johan Lindgren.
– 
Han är en krigare på mitten, en bra duellspelare och en ledare på planen, säger han till hemsidan.

Redaktionen 
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *