I dag meddelade Hittarps IK att man kommit överens med ÄFF-anfallaren Robin Staaf som har ett förflutet i bland annat HIF och Örebro.
– Vi känner både iver och entusiasm över att ha lyckats knyta till oss Robin Staaf till nästa år. Blott 29 år gammal har Robin samlat på sig väldigt mycket rutin, med över 100 matcher i Örebro i allsvenskan och ÄFF i superettan, säger tränare Max Mölder till egna hemsidan och fortsätter:
– Staaf är användbar på alla positioner i de offensiva delarna av planen, även fast han främst ska ligga som spets. Explosiv och intelligent anfallare som kan avsluta från alla vinklar och med alla delar av kroppen.

Som Alltid Fullsatt tidigare berättat har målvakten Hussein Hamzi provspelat för Hittarp i testmatchen mot ÄFF (1-5) för några dagar sedan. Nu är det klart att målvakten, som varit reservmålvakt i Högaborg fram till i år, är klar för division 3-laget i Laröd. Han ersätter därmed Andreas Johansson som slutar.
– En målvakt med ambitioner och som ser vår förening som en språngbräda mot större uppgifter. Inspirerande att försöka hjälpa honom med den resan. Hussein är en vältränad målvakt som, sin längd till trots, visat prov på härlig explosivitet i sina ageranden. Med honom i truppen står vi med tre unga målvakter, säkerligen en av de yngsta besättningarna i landet, vilket är en fantastisk utmaning dels för mig men främst för vår framtida målvaktstränare, säger Max Mölder.

Ännu en målvakt är aktuell. Det handlar om Patrik Abrahamsson som tränat med laget en tid.
– En ung målvakt som redan provat vingarna utomlands, i engelska Bolton Wanderers. Teknisk och akrobatisk målvakt som har många intressanta kvaliteter.

Hittarps klubb- och sportchef Mattias Hallberg börjar se pusslet sakta läggas till nästa säsong. Han kan sedan tidigare räkna in bland andra Adonis Berisha som kom till laget i somras.
– Det är med vemod vi konstaterar att ”Andy” Johansson lägger målvaktshandskarna på hyllan. Men vi har en riktigt ung och spännande målvaktsbesättning med Marcus Werner och  Max Andersson utöver Hussein och det är både glädjande och skönt att ha denna viktiga position så gott som spikad inför nästa säsong, säger Hallberg och fortsätter:
– Det är oerhört glädjande att få in Staaf som var en tidig måltavla för vår del. Han är främst en nia som står för ett brett register när det gäller det fotbollsmässiga. Förhoppningsvis kan hans rutin från spel på högsta, svenska nivå smitta av sig på den yngre skaran av vår trupp.

Erfarna mittbackarna Sokol Xhaxho (senast i Råå IF) och Vlad Madaras (HIF Akademi) är högaktuella liksom ytterbackarna Omar Hamid (ÄFF u19/Högaborg) och Adam Junior Atakech.

 

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se 

Läs också: Spelarna som Hittarp testar

 

Share →

One Response to Robin Staaf och Hussein Hamzi klara för Hittarp

  1. […] IK bjöd på saftiga nyheter under måndagen. Robin Staaf och Hussein Hamzi är klara för division 3-klubben – och det luktar satsning mot […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *