William Kvist lämnar HIF och har skrivit på ett kontrakt med IFK Hässleholm i division 3.

Han fick under förra säsongen sitt genombrott i pojklandslaget och fick speltid i matcher på lägret i Portugal och mot Haugesund, Sunderland, Nordsjälland och Rosenborg. Så långt allt bra för 18-åringen William Kvist. När Conny Karlsson och P-O Ljung försvann från HIF gjorde även Kvists chanser det, säger han.
– Ja det är så det känns. Jag var så nära och när de inte plockar upp en egen talang i det läget, när ska de då göra det? undrar William när Alltid Fullsatt pratar med honom.
– Inget ont om Åge Hareide som inte gav mig chansen för han kom in på kort tid och satsade på säkra kort. Roar Hansen har jag hört mycket gott om, men så länge jag är kvar i ungdomsavdelningen så lär inget hända för mig.

William – som lämnade Stattena för HIF som tolvåring –  gör ingen hemlighet av att han inte kommer överens med vissa inom föreningen.
– Jesper Jansson erbjöd mig inget A-lagskontrakt och jag känner för min egen utveckling att jag måste spela seniorfotboll för att utvecklas. Jag kan inte spela juniorlagsfotboll ett år till.

Här skriver William på för IFK Hässleholm. Bilden hämtad från Twitter.

Jesper Jansson säger sig inte känna till att han går till IFK Hässleholm och det enda han säger om affären är att ”det blir spännande att följa hans fortsätta karriär”.

Förre HIF-tränaren Bosse Nilsson är i dag tränare för division 3-laget IFK Hässleholm och tar nu talangen under sina vingar och skriver kontrakt med honom.
– Det blir perfekt för mig att vara där något år hos Bosse och Björn Andersson. De skulle kunna träna vilket allsvenskt lag som helst. Jag var där och tränade förra veckan och det är ett riktigt talangfullt lag.

William har nyligen varit och tränat med Nottingham i tre veckor.
– De var nöjda och de har sagt att de kommer fortsätta följa mig.


Text: Torbjörn Dencker
redaktionen@alltidfullsatt.se

Share →

One Response to Talangen Kvist lämnar HIF

  1. Fredrik Forever Red & Blue skriver:

    Hoppas William lyckas bra i sin nya klubb så han kan bli aktuell för sin g:a klubb igen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *