Christian Järdler kan räknar in två nya spelare med MFF-koppling och nu hyllar han sin förre lagkompis, MFF:s sportchef Daniel Andersson för sin vilja att hjälpa klubben i kris. Foto: Torbjörn Dencker

Christian Järdler kan räknar in två nya spelare med MFF-koppling och nu hyllar han sin förre lagkompis, MFF:s sportchef Daniel Andersson för sin vilja att hjälpa klubben i kris. Foto: Torbjörn Dencker

ÄFF fortsätter rusta och i dag blev två nya spelare klara.
– Jag vill skänka Malmö FF och Daniel Andersson ett stort tack där de ställer upp när vi inte har några pengar, säger tränaren Christian Järdler till Alltid Fullsatt. 

För några dagar sedan lånades Oliver Stojanovic Fredin in från Malmö FF. I dag blev ytterligare två spelare klara från MFF. Det handlar om yttermittfältaren Petar Petrovic och målvakten Zlatan Azinovic.
– Petar tränade med oss i torsdags och i fredags och redan då var jag ganska klar över att det är en skicklig fotbollspelare. Han var med i matchen mot Husqvarna på annandagen och gjorde bra i från sig. Det var inte så stor tvekan med tanke på bakgrunden och att han är skolad i Malmö FF och har spelat med dem i allsvenskan. De skrev fyraårskontrakt med honom och då vet man att han är bra. Han hade förtroende hos Rikard Norling men hamnade snett med Åge Hareide, men man funkar olika med olika tränare, säger Christian Järdler.

Redan i höstas hade Christian Järdler ett snack med MFF:s sportchef Daniel Andersson om Petar Petrovic men då gick det inte att lösa. Nu dök chansen upp och den kontaktslöse spelaren kommer som Bosman.
Kontraktet är påskriven och pappren är inskickade till förbundet och med tur för ÄFF är han spelklar till på söndag.
Vad får då ÄFF med den nya spelaren?
– Jag ser honom som en snabb kantspelare, något jag tycker vi saknar. Vi tappade Piotr Johansson som hade sin styrka i just detta. Vi har Philip Bernholtz och han har gjort det bra, men han är mer tvåvägsspelare. Petar är vassare i det offensiva spelet och i många förväntade matchbilder blir omställningsspelet viktigt. Då är han ett bra vapen att ha kvar med den speeden på kanten. Vi kan ställa om snabbt om vi är nedtryckta. Han kompletterar truppen på ett bra sätt och även om vi inte varit i den situation vi är med spelare som är osäkra på framtiden så hade vi tagit in honom.

Plötsligt har ÄFF flera vassa anfallsalternativ med dagarna kvar till premiären.
– Oliver är också den spelartypen som vi kan använda som forward, så det känns bra. När det gäller Ryan Finley så tror jag det blir svårt att få honom spelklar till på söndag, för ärendet ligger hos Migrationsverket.

Även målvakten Zlatan Azinovic skrev på i dag. Här handlar det om ett lån. Det är en talangfull målvakt som dock varit mycket skadad.
– Han har haft otur med skador och är ännu inte helt hundra. Han är i gång och tränar men har inte spelat på länge och därför är han inte aktuell de första omgångarna.

I premiären är det klart att Calle Lindell vaktar målet mot Syrianska. Oscar Berglund kommer sitta på bänken om inget händer under transferfönstrets sista timmar. Berglund har inte accepterat lönesänkningen och därför vågar inte tränare satsa på honom ifall han lämnar laget.
– Vi vet inte vad som händer. Det blir en problematik där man får ta beslut i förväg. Skulle Oscar sticka i morgon och säga att han är klar för en annan klubb så får vi problem. Nu har ingen av spelarna sagt att de lämnar och jag har också kollat av med vår sportchef (Stavros Papadopoulos) och han har inte hört något konkret från spelarnas agenter. Samtidigt kan vi inte vänta och vi måste agera.

ÄFF har nu en rad målvakter i truppen. Förutom Calle Lindell, Oscar Berglund och nye Zlatan Azinovic finns Anton Olsson och dessutom Hugo Olsson som är utlånad till Höganäs genom samarbetsavtalet mellan klubbarna.

Christian Järdler understryker vikten av samarbete med klubbarna och speciellt Malmö FF där man hämtat ett par spelare på kort tid.
– Jag vill skänka ett stort tack och understryka Daniel Anderssons (sportchefen i Malmö) roll i detta. Han och Malmö FF hjälper oss i en tid där vi är utsatta och inte har några pengar. Vi var nere hos honom i höstas och tittade på hur vi kunde samarbeta. Vi känner varandra bra efter att ha spelat ihop i tre säsonger. Vi har vårdat kontakten och efter att de var nöjda med utväxlingen av Piotr Johansson så har de verkligen hjälpt till. Vi får låna de här spelarna på väldigt förmånliga villkor.

På söndag klockan 16 tar ÄFF emot Syrianska i hemmapremiären på Ängelholms IP. De närmaste dagarna handlar om finslipning inför matchen.
– I morgon jobbar vi med försvarsspelet utifrån hur Syrianska spelar upp bollen och på fredag vänder vi på det och tittar på anfallsspelet. Vi repeterar och lägger till ingredienser in i det sista.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *