En seriestart som nykomling med 3 matcher, 0 poäng och 0-9 i kvot är ta-maj-fan utmanande.. Jag var fullt medveten att det skulle bli tufft men att vi skulle stå på 0 poäng och 0 gjorda mål efter 270 minuter känns som ett värsta scenario. Premiären mot Husie föll vi med 0-1 i en match där vi skapade chanser tillräckligt för ett oavgjort resultat men i match 2 mot NIKE (0-4) och match 3 BK Flagg (0-4) har vi varit underlägsna motståndaren och resultaten varit smärtsamt rättvisa.

Var någonstans ligger anledningen till vår resultatmässigt usla start och vad ska vi göra för att förändra vårt sätt att genomföra matcher? 

Självkritiskt kan jag se att jag haft en övertro på vår offensiv eller egentligen sättet vi skulle kunna komma till målchanser. Min kravbild på spelarna har inte varit rättvis och min idé om hur vi ska ta oss framåt har inte varit i linje med vad spelarna kunnat utföra och det kan/ska vi förändra redan till nästa match. Försvarsmässigt (9 insläppta mål på 3 matcher) kan jag även se att jag misslyckats då jag inte lyckats förbereda spelarna på vad som krävs i eget straffområde i Division 3 Södra Götaland. Kampmomentet ute på plan är också något som jag kunnat förbereda spelarna bättre på då vi har brustit i varje match sett till vunna 50/50 kamper. Mitt ansvar som tränare under 3-4 månaders försäsong är självklar och det är att se till att spelarna är redo när det är dags att spela om poäng och bevisligen har jag inte gjort ett tillräckligt bra arbete där.

Så… Vad gör vi nu… Jag upplever att karaktärerna som finns i vår grupp är starka, jag upplever att viljan är stark och jag upplever att stoltheten i gruppen är stor. Vi kommer arbeta med hög intensitet i våra spelmoment på träningar för att känna trygghet i kampmomentet, vi kommer nöta avslut för våra naturliga avslutare och vi kommer ständigt påminna spelargruppen om de positiva minnesbilderna som tagit oss till Div 3. Detaljer i vårt sätt spela kommer i stora drag gå ut på att stärka upp laget centralt i banan där skillnaden har varit som störst i poängmatcherna vi spelat hittills i år. Att skapa en enhet centralt som kan jobba med press och understöd vilket förhoppningsvis ska ge trygghet och skala av känslan av utelämnande hos enskilda spelare.  Effekten av en starkare central linje (numerärt) hoppas vi kunna ge större möjlighet för spelet en-mot-en i egen box som naturligtvis måste bli bättre om vi ska kunna klättra i tabellen. Offensivt bör vi klara fler passningar inom laget om alternativen blir fler närmare varandra och om rollerna blir tydligare för de offensiva spelarna på motståndarens planhalva.

Som alla fotbollsinitierade känner till belönas oftast det laget som gör saker bäst tillsammans, laget som stöttar varandra, laget som arbetar hårt för varandra och alla de ingredienserna anser jag finnas i 2015 års upplaga av OranjeVejby. Vi är utsatta just nu, vi är i en uppförsbacke men vi kommer inte lägga oss ner å dö utan vi ska knyta näven i fickan och göra allt som står i vår makt för att vända trenden och producera poäng som skapar Div 3-fotboll på Vejby IP 2016.

Med massor av leenden, med en stor portion jävlar-anamma och större å bättre tydlighet av tränaren kan Vejby IF göra mycket bättre resultat än vi gjort så här långt. Det är i motvind Draken lyfter å vi ska fan-ta-maj göra ett ärligt försök att visa oss själva, föreningen och vår omvärld att vi e bättre än 0p och 0-9 i kvot. Forza Vejby, Forza Oranje….

ingemar_queckfeldt

 

 

På Twitter @ingemarQ
Instagram @ingemarq

 

Tagged with →  
Share →

6 Responses to Vejbytränaren: ”Draken lyfter i motvind”

 1. Oskar skriver:

  Allvarligt talat IQ, vem i helvete tror på dig nåt mer?
  Konstiga laguttagningar, spelare som inte spelar för märket på bröstet, en sportchef som försöker trolla med pengarna och en återväxt i föreningen som nästintill är obefintlig.
  Lägg till en tränare som är expert på att kasta sten i glashus och vips ser vi det sjunkande skeppet Vejby. Skäms ta-mig-fan på er!

 2. Tjagge skriver:

  Nordvästskånsk fotboll lider för tillfället. Undantag för Eskilsminne. Vejby, BOIS och ÄFF, sist i sina tabeller med 1 mål tillsammans är under all kritik!!

  • Peter Ahl skriver:

   Spelar inte Vejby bara i 3an? Vi har ju en del lag högre upp som det går mindre bra och bra för… Höganäs, Högaborg, Akademin… Vejby visste nog alla skulle få det tufft, inga direkta superklass spelare utan mest brunkare. Sen att IQ gör det han kan med det taffliga materialet han har att leka med är ju inte mer än vad man begär. Detta är varken en skräll eller något att skämmas över, dom är ej bättre helt enkelt!

   Tack för Kaffet och ni på alltidfullsatt gör ett fantastiskt jobb.

   MVH en realist

 3. Pejohan skriver:

  IQ, Stå på dig, vi TROR på dig!

 4. s skriver:

  Se det positiva istället. Det finns fler naturliga steg att ta för våra talanger.

 5. s skriver:

  Har sett Vejby och mött dem under säsongen och till IQ´s försvar så håller truppen div 3 klass. Dålig start visst men med tiden kommer laget att ta poäng och växa in i kostymen, det kan bara gå åt ett håll. För övrigt så ser jag inte någon kris i någon av de nämnda klubbarna, klubbarna står inför stora förändringar med nya tränare och nytt material samt att konkurrensen att locka till sig spelare är svårare än på länge med tanke på att klubbarna i Nordv Skåne är representerade i samtliga serier. För fotbollens utveckling i denna region så är det väldigt positivt, tänk att ha som delmål att spela div 1,2 eller 3 fotboll på vägen till högre nivåer. Killar som har viljan och ambitionen i regionen har det lättare att ta sig vidare om de nu bara vill och har tur. Jag väljer att se möjligheterna istället för att stirra mig blint på resultat och tabellplacering vilket är väldigt kortsiktigt i mina ögon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *