Foto: Viktor Malmberg

Foto: Viktor Malmberg

Match igen! Kanske inte den mest optimala dagen att spela match på om man vill ha en större bred publik dock. Valborgsmässoafton är av tradition en dag för firande, av helt annan anledning än segerfirande och målfirande. Men traditioner är till för att brytas.

Motståndet för HIF ikväll är det enda laget som för närvarande försöker hålla ”Norrlandsfönstret” öppet. (Och ja, det är ju ett geografiskt error där. Sundsvall ligger ungefär i Svea Rikes mittersta region. Likväl Norrland för oss sydlänningar.

Efter en insats på Gamla Ullevi som många betecknade som medioker, och en förlust som blev försmädlig, är det nu dags att åter knyta näven och mobilisera alla tänkbara krafter för att försvara hedern i hemmaborgen, Olympia.

HIF_publik sektion 37Och på tal om Olympia, så är det sista kvällen för grabbarna på 37:an, på 37:an. Denna sektion som för ca åtta år sedan blev platsen där ”de sjungande” supportrarna samlades för att i sin roll som 12:e spelare få ännu mer kraft bakom rösterna. 37:an har spelat ut sin rätt, nu när Nya Södra Stå är klar till nästa hemmamatch (Gefle 9 maj), och förmodligen lär den vara fullsatt och extra röststark ikväll.

Kvällens match betecknas som en måste-match. Och det är ju så klart en onödig press att sätta på laget, även om det ger mer spänning för oss åskådare. GIF Sundsvall är av tradition en lätt motståndare, så vi får i detta fall hoppas att den traditionen inte bryts.

Skadorna duggar tätt i HIF-truppen. Och det kommer inte bli samma uppställning ikväll som senast eftersom Atakora fick känning senast och avstår ikväll. Innebär att en ny konstellation på ytterkanten ska formas. Vem ska göra jobbet framför Uronen? Det har spekulerats i Bojanic eller till och med Jordan Larsson. Det mest naturliga valet är väl egentligen Ema Boateng. Även om jag för egen del gärna hade sett Astrit Ajdarevic på den positionen. Mest för att helt enkelt se var han passar bäst, om han passar in.

Vi hade ju rätt höga förväntningar på Belgien-lånet, förväntningar som ännu ej är infriade. Personligen är jag inte direkt imponerad av varken spel eller attityd från Astrit. Å andra sidan får man ge honom chansen att komma in i laget, vilket han bör ha gjort nu.

Vi ska ju inte gå händelserna i förväg, men även om det är en viktig match ikväll rent sportsligt, så är det en ännu mer viktigare match rent emotionellt redan på söndag. För egen del är jag kluven till vilket som är viktigast. Det jag dock tycker är viktigt (inför söndagens match) är att spelare som Bojanic, Jordan Larsson, Ajdarevic får en liten extra boost inför söndagens match, genom att göra en bra match ikväll, och kanske kröna det med ett så, för samtliga tre, välbehövligt mål.

Senast HIF mötte GIF Sundsvall på Olympia, 15 september 2012, kom 7 812 personer för att beskåda en kassaskåpssäker 4-0 seger till di Röe. Och för att upprätthålla just traditioner, så känns det inte helt orimligt att det kan bli just runt 4-0 och att cirka 7 000 personer kommer för att inleda Valborgsfirandet, eller hur?

ymer13

 

 

 

 

 

Fredrik Ymer
På twitter: @FredrikYmer

Tagged with →  
Share →

2 Responses to Ymer: ”Låt Valborgsmässoafton bli något att fira”

 1. Leif Karlsson skriver:

  Det kanske var lite taskigt sagt mot Gefle, som också ligger i Norrland? 😉

  • Fredrik Ymer skriver:

   Norrland är ett vitt begrepp Leif. Gävle ligger knappt i mitten dock.
   Vissa har åsikten om att allt norr om Hallandsås är Norrland.
   Därom tvista de lärda…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *