Fem minuter efter att Jörgen Lennartsson satte sig vid podiet för presskonferens kom Henrik Larsson in och ursäktade sin försening. Det var inte första gången vi behövde vänta den här kvällen. En grind stoppade matchen i en halvtimme innan den kom igång – och Göteborg kunde trycka in segermålet.

Anledningen till Larssons försening berodde nog till största delen av att han tog extra tid på sig att förklara för sina spelare att han var nöjd med det han såg. Nöjd med allt utom noll poäng.
– Vi möter ett lag som leder allsvenskan och vi visar att vi kan störa dem. Vi gör det taktiskt rätt med uppspel och står upp bra mot deras offensiv. Det är svårt att sitta och vara nöjd när man har noll poäng, men jag sa till killarna där nere att jag tycker synd om dem, för vi förtjänar mer i dag, sa Henrik Larsson på presskonferensen.

Han är nöjd med spelet, med kombinationerna. Som vid 1-0 målet som avslutades med att Anton Wede frispelade Robin Simovic i sidled som la in den i öppen kasse.
Ja det fanns mycket att vara nöjd över som HIF-manager. Möjligen kan man önska ännu mer i sista tredjedelen. Göteborg – med tre mittbackar borta – hade dock duktige mittfältaren Gustav Svensson som vikarierande mittback och utgjorde en säker grindvakt framför John Alvbåge.

HIF gav IFK Göteborg en rejäl match om poängen på Olympia och faktum är att det kunde blivit tre poäng. Det var organisationen som höll på att ge utdelning. Det har tagit sin tid, men det börjar se ut som ett eget spel.
Försvarslinjen är nykomponerad (igen) där Calle Johansson hoppar rätt in och spelar moget i en i övrigt trygg omgivning. I en intervju här på Alltid Fullsatt berättar Calle Johansson om hur han funderat på andra alternativ efter att ha suttit på bänken fram till sommaren. Kontraktet går ut nästa sommar och eftersom han själv har som prioritet att stanna i föreningen så tror jag också att klubben och han kommer överens om en förlängning inom inte en för lång framtid. Pär Hansson var också inne på det när vi pratade efteråt, att Calle har många år framför sig i HIF och att klubben bör se till att det blir så. 

Med det sagt så såg Göteborgs kvittering (ur HIF-ögon) bekymmersamt enkelt ut där bollen rullades genom straffområdet till en helt ren Jakob Ankersen som kunde putta till bollen vid mållinjen. Det var många dåliga rödblå kockar inblandade där och det är de medvetna om.
Säkerhetsstaketet som fick domare Jonas Eriksson att bryta matchen en halvtimme kom i sämsta tänkbara stund för IFK Göteborg, vilket Jörgen Lennartsson var inne på, på presskonferensen. Då tog han fram hockeytaktiken.
– Avbrottet var inte bra för oss eftersom vi hade flow i spelet efter kvitteringen. Men jag sa att vi får se det som en hockeymatch med tre perioder. Vi fick två pauser och gick in för en tredje period. När vi gjorde målet spelade vi på resultatet resten av matchen och jag är väldigt nöjd med att vi vinner och med prestationen, sa den förre HIF-tränaren.
 
Sören Rieks mål kommer Pär Hansson möjligen drömma om i natt. Ett långskott som Hansson fumlade in vid egen stolpe. Ibland får mål stora konsekvenser. Det enda som kan trösta Pär eller supportrarna är att det inte avgjorde vilken färg på medaljen det skulle blir.
Jörgen Lennartsson kan se väldigt nöjd ut. Han gjorde det i kväll. Och det förstår man då IFK Göteborg behåller serieledningen. Mitt i analysen säger han också:
– Det är alltid trevligt att komma hit. Trevlig miljö och en fin gräsmatta. 
 
För HIF handlar det om att slå vakt om sjundeplatsen och placeringspengar. Spelet i dag gör att supportrarna har anledning att hoppas att det går vägen.
När HIF möter Gefle borta nästa söndag blir det dock utan avstängda anfallsparet Jordan Larsson och Robin Simovic. Jordan snackade till sin tredje varning i år efter att HIF haft ett mål inne som korrekt blåstes av för offside.
– Jag har Rade (Prica) och (Mikael) Dahlberg tillbaka då. Det var nära att Dahlberg var på bänken i dag, sa Henrik Larsson på presskonferensen.
Noterbart: Arnór Smárason är den nye Christoffer Andersson och spelar där han blir tillsagd att göra det. I dag gjorde han ett mål som blev avvinkat för offside och var tveklöst en av planens bästa spelare.

TorbjornDencker72

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Läs också

Emil Salomonsson: ”Speciellt när man är örkelljungapåg”
Calle Johansson: ”Jag vill fortsätta i HIF”
Pär Hansson: ”Det är min förlust”
Läs om matchen – minut för minut
Resultat & tabell 

Share →

One Response to Dencker tänker: ”Det börjar se ut som ett eget spel”

  1. Fredrik Forever Red & Blue skriver:

    Skoj om Dahlberg är klar mot Gefle för han vill säkert sänka sin g:a klubb och Rade bör också vara grymt revanschsugen efter sitt dumma röda kort – annars bara instämma i ett klockrent matchkåseri av redaktör Dencker -:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *