Fredrik Ymer funderar inför HIF:s hemmapremiär mot Falkenbergs FF i kväll.

Foto: Torbjörn Dencker

Foto: Torbjörn Dencker

Matcherna i inledningen av allsvenskan duggar. I lördags var vi nästan 2 000 helsingborgare i Kalmar för att se den allsvenska premiären. Ikväll, fyra dagar senare, förväntas det bli minst fyrdubbelt antal, som i den förväntade vårvarma kvällen ska se ”det nya HIF” inleda hemmasäsongen med en trepoängare.

Det har väl inte undgått någon att premiäromgången av årets Allsvenska bjöd på publikfester på samtliga arenor. I Helsingborg är det för närvarande svårt att få den ”premiärinramningen” med tanke på det bygge som pågår på Olympia. Men ”fullsatt” ska det ändå kunna bli?

Motståndet ikväll – Falkenbergs FF – låter kanske inte kittlande på förhand, även om det är hemmapremiär.
Men lite extra spänning lär det allt bli med tanke på alla de ”matchen-i-matchen-scenario” vi kan plocka fram;
Förra året tränandes FFF av just Henrik Larsson. I år tränas FFF av förre HIF-aren Hasse Eklund – som tidigare kamperat ihop med Larsson i Landskrona, och som under förra året tränade HIF:s premiärmotståndare Kalmar. I FFF spelar dessutom en viss Calle Wede, som naturligtvis är bror med HIF:s Anton Wede. Och som om det inte vore nock, så vaktas även FFF:s mål av förre HIF:aren Otto Martler, som i sin tur bloggar på Alltid Fullsatt, precis som tränare Hasse Eklund…

Äsch…vi orkar inte med fler invecklade ”matchen-i-matchen-scenarion” nu, eller hur?

Efter ett godkänt resultat, 0-0, mot Kalmar, ett efterlängtat vårväder, ett Olympia in-the-making så är det många förväntningar som ska infrias i kvällens match.

Jag förväntar mig att… HIF bibehåller lugnet, harmonin i försvaret som uppvisades i lördags. Fortsätter Helstrup på den inslagna vägen, och höjer sin medspelare Calle Johansson, ger det dessutom extra möjlighet för yttrar Uronen och Krafth att ta mer offensivt ansvar.

Jag förväntar mig att…
… Pär Hansson är fit for fight. Helt och hållet. Och att han visar sig ”värdig” att ersätta sin tränare i målet.

… Anfallsspelet kommer bli ”längre” och att, i frånvaron av (Ajdarevic), Simovic visar att manager Larsson har fler anfallsalternativ både vad gäller spelare och spelsätt.

… HIF kommer föra spelet och på så vis låter Bojanic få briljera på mittfältet. En Bojanic med fritt spelrum är en tillgång, och en grund i det nybygge laget är inne i.

… Manager Larsson är aktiv under matchen och inte faller i den taktiskt duktige Eklunds fällor.

… HIF vinner. Mitt tips är 3-1.

Vad förväntar Du dig? 

ymer13

 

 

 

 

Fredrik Ymer
På twitter: @FredrikYmer

Läs Fredrik Ymers tidigare HIF-analyser här

Läs mer inför:

Pär Hansson är redo för match
Andreas Landgren om vägen tillbaka
”Jag tar segwayen till Olympia”
”En klassisk premiär”

Tagged with →  
Share →

One Response to Fredrik Ymer: ”Inte falla i Eklunds fällor”

  1. Fredrik Forever Red & Blue skriver:

    Jo, det blir intressant att se vem av dom båda tränarna som har mest ”rävar bakom öronen” att bjuda varandra på, och hoppa Henrik byter lite tidigare då det såg segt ut i lördags innan bytena kom…

    Tips: så stadigt som det var senast blir det inte något mål bakåt men FFF vill visa att de kan bättre än hemma mot Gefle så det blir 1-0 via Anton Wede som rakar in en retur på ett dunderskott av Simovic!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *