18 november fick jag fram en bomb till nyhet: Vejbys forward Albin Subasic,22, var inbjuden till ett provspel med engelska femteligaklubben Eastleigh FC.

Sajten fotbolldirekt.se slog på stort och skrev en rewrite med rubriken: Årets mest sensationella svenska affär på gång: ”Jag vill ta chansen”.

Men nu har jag från flera olika håll fått höra att den här eventuella affären inte kommer bli av. Ja, inte ens provspelet kommer bli verklighet. Åtminstone inte i nuläget.

Subasic skulle egentligen åka till England 13-15 december, men några dagar innan avresan vred han sitt ena knä. Förhoppningen var att provspelet i stället skulle ske nu i januari, men av olika anledningar blir det inte så.

Nu återstår det att se var Subasic kommer spela den här säsongen.

– – – – –

Landskrona BoIS testade nyligen mittbacken Daniel Björnberg, som inte erbjöds kontrakt och i stället valde att stanna i Eskilsminne.

Frågan är om BoIS vill ta in en ny mittback i transferfönstret. En del surrar om att de är på jakt, andra säger att det bara är en målvakt kvar på tapeten (det hävdar exempelvis Mikael Hjelte, ordförande i BoIS fotbollsutskott).

Jag har i alla fall fått höra att BoIS har tackat nej till James Baldwin, en 26-årig engelsman från IFK Luleå. Baldwin, som spelade 15 superettanmatcher för Östersund 2014, är på väg bort från den norrbottniska klubben och BoIS har fått frågan om de är intresserat av honom. Han kan användas både som mittback, ytterback och som central mittfältare.

Men de tackade nej.

//Persson.

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *