OranjeVejby – Råå IF 7-2 (3-1)
Målskyttar, Vejby: Oranje: Mario Gadza 3, Kalle Franzén 2 och Dennis Hansson 2

En lördagförmiddag på ValhallPark utanför Ängelholm och naturligtvis var det sidovind som påverkade spelet en aning men för ValhallPark mått mätt var inte så tokigt.

Matchen startade jämnt där Råå spelade possession utan att skapa överdrivet farliga chanser medan Oranje jobbade förtjänstfullt och välorganiserat på egen planhalva.

7 minuter in i matchen hittar Oranje en lösning på högerkanten där Alban Sogojeva briljerar i en-mot-en spelet, lite flipperspel i box där Marios avslut blockas och Tobbe Zentio ska avsluta men blir då ”överfallen” (läs tacklad) och straffen e klar. Mario Gadza bankar dit 1-0 resolut.

Första halvlek fortsätter vara jämn i spelet mellan straffområdena och kort efter 1-0 målet kvitterar Råå på en hörna efter en bra vänsterhörna, bra spänst och 1-1 var ett faktum.

2-1 målet av Mario Gadza var häftigt sett ur Oranjeögon, Råå tappar boll runt offensiv box, rak boll, Mario löpning djupt, vändning in i banan, högerfot i Adam Sandins (Råå:s målvakt) första stolpe. Målet är taget ur Klopps Dortmund pärm för effektiv och löpvillig djupledsfotboll. SuperMario var inte klar utan fullbordar sitt Hattrick med ett klassavslut, chip över dykande målvakt efter vunnen boll av Kalle Franzén.

I andra halvlek startar Råå piggt, spelar mysig kortpassningsfotboll men skapar inte mer än avslut utifrån som Mackan Forsmark inte har några problem med. För Oranje gick det lite snabbare och ju längre matchen fortgick tog Oranje över mer och mer. Att siffrorna rullade iväg var en kombination av trötta Rååspelare och pigga effektiva Oranjespelare. Dennis Hansson fick 30minuter och gjorde 2 mål med bud på fler, Kalle Franzén gjorde 2 där ett var en bjudning av Råå:s Björn Larsson medan det 2:a var ett klassmål där MaestroSturesson hittar Frallan på bladet (Hockeyreferens i Hockeystaden Ängelholm) i en djupledslöpning, friläge och kallt avslut.

Oranje var starkare och bättre än Råå idag. Råå tröttnade (eller gav upp) och därför rann det iväg på slutet till hela 7-2. En klassisk träningsmatch helt enkelt där resultatet är sekundärt utan att vara oviktigt.

// Ingemar Q
tränare i Vejby och bloggare här på sajten

STÖTTA ALLTID FULLSATT OCH DEN LOKALA FOTBOLLEN – KÖP VÅRT MEDLEMSKORT REDAN NU!

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *