Det tenderar alltid att bli en programförklaring eller lite av chefredaktören-har-ordet när jag bloggar. Jag måste komma ur det där tråkiga facket. Å andra sidan vill jag gärna ha en tät dialog med er om vad som händer på Alltid Fullsatt. Jag stod lite vid ett vägskäl om jag ska vara riktigt ärlig. Dra i handbromsen och köra frilansjobb fullt ut. Alternativet var att gasa med Alltid Fullsatt och fortsätta frilansa i samma fart som nu. Jag valde det senare och det är tack vare eller på grund av er läsare vars engagemang smittar av sig. Jag förstår ju att det finns ett jättebehov att få läsa om lokal fotboll vare sig det handlar om tjejer eller killar. Ni som tillhör det manliga släktet och kanske ser ner på damfotbollen (det finns dem) ska veta att en artikel om en damspelare i bland klickas lika frekvent som en HIF-nyhet. För mig – och oss på Alltid Fullsatt – är det en självklarhet att inte göra skillnad och därför är jag så himla glad att vi får in nya ansikten med nya spännande pennor i vårt redan starka bloggstall. Ni kommer kunna följa Eskilsminne DIF på riktigt nära håll den här säsongen tack vare Lana Ademi och Linnea Rundqvist som kommer blogga om det som händer på och utanför planen på Västergård (men även på bortaplan förstås). De presenterar sig själva här.
I dagarna presenterar vi nästa bloggerska. Håll utkik!

*****

I Ödåkrakretsar går han under namnet ”Vesslan”. Dennis Persson är en av nyckelspelarna i det nya division 4-laget och han är ännu ett nyförvärv här på Alltid Fullsatt. Han har redan skrivit sitt första inlägg häroch här presenterar han sig själv.
Nytt för i år är att vi kommer ha skribenter som bevakar en division och highlightar en speciell match i veckan. Närmare presentation av redaktionen följer de närmaste veckorna.
Var tog Jesper Johansson vägen? undrar kanske någon. Hittarps Svarta Blixten har temporärt flyttat till Uppsala för att förkovra sig i juridikens aldrig sinande källa. Han kommer fortsätta blogga och har något av en fri roll nu när han inte lirar för Hittarp längre.
Ni har säkert märkt att Fredrik Ymer skriver om HIF då och då här på Alltid Fullsatt. Han har lämnat sin skapelse Allt om HIF och skriver om laget högst upp i den nv-skånska fotbollshierarkin under säsongen. Det kommer även vi göra – jag och Eric Persson (som kommer börja jobba här i april, se här).

*****

Jag åker tåg. Sa jag det? Jag gillar åka tåg, nästan lika mycket som På Spåret. Det första man ser till är att man har koll på Netflix-lösenordet. Lika viktigt är att ha en do it-lista (om man inte ämnar se det som en ren nöjesresa). På listan står det skriva klart/skicka ut senaste styrelseprotokollet (Höganäs gymnastikförening). Det står också att jag ska skriva klart verksamhetsberättelsen. Två fakturor ska iväg och en hel del noteringar om vad som ska göras på den här sajten i dag och framåt. Medlemskortet till exempel. Många klubbar har hakat på. Bara två har tackat nej hittills med motiveringen att de har sitt eget rabattsystem. Andra klubbar återkommer den här veckan. Sen trycks kortet som du kan beställa här reda nu. Dealen är att du som stöttar sajten kan mot uppvisande av kortet gå in för halva entrén hos de lag vi anger på baksidan av kortet. Det handlar om ner till div 4 på herrsidan och våra div 1-klubbar på damsidan. Beställ gärna redan nu så kan vi skicka ut kortet direkt när de landar på redaktionen.

*****

Faton Trstena är en spelare vi skrivit mycket om här på alltidfullsatt.se sedan starten i augusti 2012. Han har provspelat här och där och haft fasta kontrakt med Råå och Nybergssund under den här tiden. I går skrev vi nyheten om att han är klar för FC Helsingör där han provtränat i två veckor och där han målat i två matcher – senast mot ÄFF. Riktigt klart är det inte. Det är detaljer i kontraktet som ska på plats, men jag antar att det blir klart när som helst och att han kan vara med och skjuta upp Helsingör i Danmarks andraliga.
*****
”Det sköter han med vänstran”. Eller ”det kan man sköta med lillfingret” Det resonemanget funkar sämre om du är målvakt till yrket. Fråga Pär Hansson, som på uppvärmningen i Västerås landade och bröt just lillfingret. Gips på och borta flera veckor. Det känns som att Daniel Andersson inte bara kommer vara målvaktstränare framöver utan även backup för Pyzdrowski.
*****
Ringde Henrik Larsson efter matchen (som ni kunnat läsa här). Såg matchen på stream, sa jag. ”Jaha varför ringer du då”, sa han finurligt och undrade först vad jag hade för bild av matchen. Efter min snabbanalys, så fyllde han i.
I min värld, bok eller vad det heter, så är HIF ett lag för toppen i år. Motstånden hittills har inte skrämt, men det brukar det inte göra så här års heller. Jag baserar det helt på den trygghet jag tycker mig kunna se. Jag håller med Markus Holgersson, i blogginlägget om vikten att ha en stomme, och tror att Henrik har någorlunda klart för sig hur stommen kommer se ut även om han inte har kunnat använda de samtidigt. HIF har ett eget spel. Det är en mycket bra start. Jag köper resonemanget om att det inte går att snacka spelsystem hit och dit för HIF liksom många lag spelar med olika utgångspositioner beroende på försvar och anfall. En av de största nycklarna är att Emil Krafh och Jere Uronen får vara friska för mycket av årets spel handlar om ytterbackarna. Ni som såg matchen mot Västerås, såg också ett HIF som kom med väldigt mycket folk framåt. Ni såg också Astrit Ajdarevic som i sin första match visade varför han kommer vara en startspelare. Det är många som står i kö nu och vill ha plats i laget. DET är bra förutsättningar.
*****
Varför är jag då ute och åker tåg? Dels för att det är kul men mest för att jag ska spendera en vecka i Örebro som just arrangerat Mellon (som kommer till Helsingborg när jag är i Örebro). Det väntar tennisjobb igen och nu handlar det om Davis Cup. Redan i kväll är första intervjun bokad med förbundskapten Fidde Rosengren och då är det så klart smidigt att bo på samma hotell. Säg en tennisspelare från Österrike… Thomas Muster kanske? I övrigt har det varit skralt i jämförelsen med stornationen Sverige. Historiskt sett. Idag är Österrike på 21:a plats på ITF:s ranking. Sverige är 29:a. Precis som i Fed Cup i Helsingborg så slår Sverige ur underläge. Det ska hur som helst bli lika kul som vanligt att följa Elias Ymer, Christian Lindell, Robert Lindstedt och Johan Brunström – och i David Cup kan allting hända. Ni som är i samma generation som jag kan se detta hur många gånger som helst:

*****
Får många frågor om Alltid Fotbollsfest – vår fotbollsgala på The Tivoli. Jag kan redan nu hinta om att det blir en gala igen, där vi skruvar på upplägget en aning. Återkommer i ärendet.

*****

Dagens miss står varken Elias Ymer eller Christian Lindell för. Det gör hon som sitter bredvid i tåget. ”Visst stannar tåget i Ängelholm. Visst?”
Konduktören körde klassikern: ”Ska kolla med chefen”. Fem minuter senare kom domen: ”Du får hoppa av i Halmstad och ta Öresundståget tillbaka”.
Ibland kan det vara en vits med att läsa vad det står i neontexten på perrongen eller lyssna till orden: ”Det här är ett direkttåg till Göteborg med uppehåll i Halmstad”.
BLOGG stod förresten inte på Do it-listan, så det här inlägget kan jag inte bocka av.

TorbjornDencker72

 

 

 

 

 

 

 

 

Torbjörn Dencker
chefredaktör, Alltid Fullsatt

Läs tidigare ”Dencker tänker” här!

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *