I dag skrev Jonas Dahlgren på som tränare för Fortuna FF. Laget, som gick upp i division 5 i år, har signalerat att man satsar inför 2013 och Jonas Dahlgren är förstås en viktig bricka i lagbygget.
– Jag är jätteglad över att de hörde av sig. Allt har gått så fort och i dag bestämde jag mig för att hoppa på. Och det gjorde jag mycket tack vare att det är på en nivå där jag kan kombinera tränaruppdraget med mitt jobb, säger Jonas Dahlgren till Alltid Fullsatt. 

Jonas Dahlgren har förstås varit ett hett namn bland de nordvästskånska klubbarna i division 2 och 3. Den tid som krävs för att träna ett lag så högt upp rimmade illa med Dahlgrens kalender.
– Det stämmer att det varit klubbar i tvåan och trean som hört av sig, men där handlar det om fyra träningar i veckan och match på det. I Fortuna blir det två pass plus match och det är vad jag klarar av.

Han har bra koll på Fortuna. Flera av spelarna känner han sedan tiden då han var tränare i Råå IF.
– Jag har fått ett gott intryck av klubben och det är en bra grupp av människor i laget. Jag lägger mig inte så mycket i vilka spelare som kommer hit utan överlämnar rätt mycket av det till klubben. Det är ju inte tränaren som ska styra en spelares val, utan vilken klubb det är tycker jag.

Fortuna FF är alltså nykomlingar i division 5. Jonas har svårt att sätta någon direkt målsättning på så här kort tid, men säger:
– Jag tycker definitivt att vi ska kunna vara på den övre halvan i alla fall. Klubben säger att de har ett bra lag på gång.

På grund av familjeskäl tog Jonas ett sabbatsår den här säsongen. I fjol tränade han Råå och dessförinnan Påarp i fyra år.

Läs också: ”Fortuna – popigaste laget” och läs mer om division 5-snacket på Silly Season.


Torbjörn Dencker
redaktionen@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

2 Responses to Klart: Jonas Dahlgren till Fortuna!

  1. johanna dahlgren skriver:

    läste precis artikeln. fick lite panik och ångest hahaha. och inte pga av pappa och fortuna för det visste jag redan. utan för att jag fick upp minnesbilder av att jag har pratat med DIG, torbjörn. på hd-galan i vintras. och att inte minnas det förrän NU, då har man varit packad. men vi låtsas som ingenting va? hahaha gott snack! deal!

  2. tdfotboll skriver:

    Ingen fara. Jag minns allt du sa haha. Du avslöjade inga skandaler dock så du kan vara lugn /Dencker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *