Puma huvudsponsor på Alltid Fotbollsfest

Nu kan vi stolt presentera vår huvudsponsor till galan ALLTID FOTBOLLSFEST på The Tivoli den 8 november. Det är PUMA som kliver in i handlingen från början. I det sammanhanget tycker vi att det är på sin plats att ta ett snack med fotbollsprofilen Mattias Eriksson på PUMA.

Mattias Eriksson puma
Mattias Eriksson en välkänd profil inom den lokala fotbollen.

Välkommen in som partner i Alltid Fotbollsfest!

– Tack så mycket. Jag ser ett fullt The Tivoli framför mig med entusiastiska och glada fotbollstjejer och killar som sluter upp bakom nordvästskånes fotboll.
Varför är PUMA med på ett hörn?
– Det är vår viktigaste region i Fotbollsverige. Vi har vårt huvudkontor här och en historik inom helsingborgsfotbollen med både spelare och lag som HIF, Hittarp och Råå för att nämna några.
Vilka aha-upplevelser lokalt har du fått från årets säsong?
– Jag följer alltid mina gamla lag extra. Fortuna, i division 5, har en intressant mix med ett par unga killar som spelar med gamle Magnus Norpan Nilsson. Det är roligt när klubbarna släpper fram de yngre. I övrigt förvånas man ju över Högaborg som hela tiden får fram nya spelare och är fortsatt konkurrenskraftiga i division två. Hittarps damer gör det väldigt bra, de har gått snabbt upp i seriesystemet och ser ut att ta nästa steg upp i ettan snart.
Mattias Eriksson har en bakgrund i numera nerlagda Ringstorps BK. Sen har han spelat i HIF, BK Häcken, Högaborg, Ängelholm, Fortuna….
– Och nu i Högaborgs oldboys.
Bland övriga fotbollsmeriter kan nämnas de två åren som tränare i Fortuna och en styrelseplats i ÄFF.

Redo för några snabbfrågor?
– Kör!

Din bästa tränare?
– Roar Hansen i ÄFF. Han har en förmåga att känna av gruppen och ta fram det bästa ur en grupp och även hålla de som är utanför motiverade.
Bästa medspelare?
– Henrik Larsson under en halv säsong i HIF. Annars säger jag målvakten Roger Anderek i Ängelholm.
Största ögonblicket?
– När vi gick upp i superettan med Ängelholm och jag avgjorde sista kvalmatchen mot Ljungskile. När jag gjorde debutmålet i allsvenskan för HIF hemma mot AIK (3-0).
Minns du övriga målskyttar?
– Ja, det var Mike Obiko och Jonas Dahlgren, säger Eriksson med ett leende.
Då var han i gott sällskap, liksom i dag på Puma och på Alltid Fotbollsfest då den 8 november.
Se klippet – inklusive blooper – med Mattias Eriksson här: