Mattias Adelstam lämnade Landskrona BoIS efter förra säsongen och skrev på för Höganäs BK. Men nu står det klart att det inte blir något spel i division 2-klubben.
– Det stämmer. Jag har avslutat kontraktet med Höganäs på grund av familjeskäl.

När fattade du det beslutet?
– Det gjorde jag förra helgen. Jag pratade först med Jakob (Augustsson, tränaren), sedan med klubben och i går sa jag det till laget på träningen.

Han har varit sjuk i maginfluensa den senaste tiden, annars har han tränat med laget sedan träningen drog igång den 10 januari. Någon match hann han aldrig spela.

Om det blir någon mer fotboll för Mattias den här säsongen är oklart.
– Det vet jag inte. Den frågan är oviss. Jag vet inte om jag lägger det på hyllan helt och hållet eller om jag fortsätter. Kanske hittar jag en plats som tränarresurs någonstans.

Finns det möjlighet till det i Höganäs?
– Nej, det tror jag inte.

Skiljs ni som vänner?
– Absolut. Det finns ingen schism och vi skiljs som bästa vänner på alla sätt och vis. De tycker säkert att det är lika tråkigt, det som hänt.

Nu tar han vecka för vecka och avvaktar hur framtiden ser ut. Parallellt fortsätter han sin tränarutbildning.
– Vi får se vad som händer. Jag kan varken säga bu eller bä. Nu ska jag fullfölja tränarkursen.

Mattias Adelstam har BK Olympic som moderklubb och slog igenom i ÄFF där han vann skytteligan i både division 1 och superettan. Därefter har han spelat för Trelleborgs FF, Hammarby, HIF Akademi och senast Landskrona BoIS.

TorbjornDencker72

 

 

 

 

 

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *