Jocke Persson, Jörgen Pettersson, Jejo Perkovic och Torbjörn Dencker. Foto: Mattias Eriksson

Jocke Persson, Jörgen Pettersson, Jejo Perkovic och Torbjörn Dencker. Foto: Mattias Eriksson

I det 31:a avsnittet av Alltid Fullsatts podcast blir det rock´n´boll där vi snackar musik och fotboll med Infinite Mass- och Mustaschtrummisen Jejo Perkovic som visar sin HIF-tatuering. Den imponerar inte på den andra gästen – Högaborgs tränare Jörgen Pettersson. Den förra landslagsforwarden och Bundesligaproffset är dock vältatuerad och Dencker råkar fråga vad han är mest stolt över på kroppen – vilket per omgående tolkas på ett helt annat sätt runt bordet.  Ingen BoIS- eller MFF-tatuering där, men har liksom Jocke Persson barnens namn i sin kroppskonst.

Jörgen Pettersson är bara ett exempel på en fotbollsprofil som även har en musikalisk ådra. Vi listar några exempel i programmet.
Jejo Perkovic – som har en bakgrund som målvakt och anfallare i Högaborg – berättar om sina största gig och får gåshud när han minns konserten i Roskilde.

Vad spelas i omklädningsrummen på Harlyckan och på Ängelholms IP?
– Vi har en bergssprängare där det är allt möjligt, i lurarna är det väl mest rap. Där har jag inget att säga till om än, säger Jörgen.
– I Ängelholms omklädningsrum? Pringle försöker ju spela lite Europe, men det röstas ner, säger Jocke.

Lyssna på programmet här (klicka till vänster i filen). Det går också bra att lyssna på iTunes – ni hittar programmet HÄR.

Året var 1992 när Jörgen kom från Kävlinge och Jocke från Högaborg till Malmö FF. Jocke drar en gammal anekdot om hur självutnämnde kocken Pettersson skulle steka kött i Perssons kök och där dimman låg tät. En annan händelse var när Persson och Pettersson tryckte i sig varsin 150-grammare i gatuköket en bit från Malmö Stadion och när tränaren Rolf Zetterlund rullade förbi och tutade.
– Om jag inte minns fel så gjorde jag två baljor och Jocke spelade fram till två i den matchen mot Degerfors, säger Jörgen.

Vi pratar så klart en del om Högaborg där Jörgen är tränare och vi pratar målsättningar och läget även när det gäller Perssons ÄFF. Vi kommer bland annat in på Eskilsminne.
– Jag tror att de kan överraska och kan nog tjäna mycket på euforin att vara uppe så högt i seriesystemet, menar Jocke.

Vad säger man runt bordet om BoIS nysatsning och vem kan till exempel stoppa Höganäs – med sina meriterade nyförvärv – från att ta hem seriesegern? Och så blir det så klart en hel del HIF-snack där Jejo berättar om sina förväntningar.

info@alltidfullsatt.se

Har du missat de 30 tidigare avsnitten? Klicka nedan!

DEL 1: Vi pratar HIF, superettan, division 2 och internationell fotboll med gästerna Mattias Lindström och Niklas Hermansson. Vi ringer upp Burim Nikqi i Höganäs, Emil Salomonsson i IFK Göteborg med flera.

DEl 2: Hittarps klubbchef Mattias Hallberg och HIF:s Christoffer Andersson är med och snackar HIF, superettan, division 3 och internationellt – och så ringer vi upp Markus Holgersson, Mikael Storken Andersson med flera. 

DEL 3: Robert Pivac – en fotbollsprofil som många känner till – var en bra fotbollsspelare på sin tid och på senare tid också assisterande tränare till Roar Hansen under tiden i Högaborg. Jesper Johansson är vår andra gäst som precis landat efter att ha upplevt Romderbyt på plats.

DEL 4: Jocke Persson tvingar HIF:s Daniel Andersson berätta om sin ”dansk” när han provspelade för Malmö FF en gång i tiden. Och hur var det med hans enda landskamp egentligen?
– Det var en lång herre på topp den gången… Zlatan heter han.

DEL 5: Jesper Jansson gästar podden och snackar HIF och minnen från Stabaek då han hade en inneboende brasse i källaren. Det dyker upp namn som Peter Gerhardsson, Walid Atta, Henrik Larsson, May Mahlangu, Emil Krafth, Matt Pyzdrowski, Moustafa Zeidan, Alfred Finnbogason, Roman Kienast, Samuel Aziz, Faton Trstena och många fler.

DEL 6: Patrik ”Sundet” Sundström har kallats Sveriges bästa passningsfot. Vi landar med podcasten på Harlyckan där både ”Sundet” och Jocke Persson började sin bana. Hör ”Sundet” berätta om det klassiska 3-3-derbyt på Malmö Stadion där han stod för HIF:s 2-0-mål. Vi snickrar ihop en lista över de tio bästa högaborgsspelarna genom tiderna och tar hjälp av Kenneth Karlsson.

DEL 7: Andreas Landgren i HIF, Fredrik Ymer på sajten Allt om HIF och Falkenbergs målvakt Otto Martler vänder ut och in på allsvenskan och kommenterar och protesterar mot Torbjörn Denckers tips. Vi ringer upp Hasse Eklund, Peo Ljung, Jesg Gustafsson och Peter Gerhardsson!

DEL 8: Torbjörn Dencker, Vejbytränaren Ingemar Queckfeldt och ÄFF:s sportchef Stavros ”Stavve” Papadopolous pratar om huligandådet i Helsingborg och det ska tippas seriesegrare hela vägen ner i division 4. Och så ringer vi upp spelare i Hittarp och Eskilsminne.

DEL 9: HIF-mittfältaren Abbe Khalili berättar om de prestigefyllda matcherna hemma på gården på Närlunda. Eskils anfallare Niklas Hermansson drar paralleller med sin uppväxt ute i Klippan och Vedby. Vi ringer vi upp Emma Ernst i Stattena och Lina Jepsen i Eskilsminne som båda hävdar att deras lag är bäst i stan.

DEL 10: Höganästränaren Burim Nikqi gästar Dencker & Persson. Vi ringer bl a upp Fortunas tränare Jonas Dahlgren om jättelöftet Benjamin Tannus som 14 år gammal gjort A-lagsdebut. Vi kollar med Moustafa Zeidan om hur det blir att lämna Högaborg.

DEL 11: Martin Pringle gästar podden och berättar hur det gick till när höjdare från Benfica kom hem till hans lägenhet på Norra Stenbocksgatan. När han gicktill den portugisiska storklubben blev HIF 10 miljoner kronor rikare – den största affären i HIF:s karriär.

DEL 12: Andreas Kovacs var en tuff spelare under sin aktiva karriär. Sen dömde han 65 allsvenska matcher och en del internationellt och numera coachar han Billesholms GIF i femman. I programmet vittnar HIF-tränaren Roar Hansen om en tackling från Kovacs som var början på slutet på Hansens spelarkarriär.

DEL 13: Moustafa Zeidan är gäst i programmet och berättar om hemligheten bakom framgångarna i Högaborg. Även Magnus Jönsson, sportchef i Råå IF, är med i studion och förklarar bland annat de uteblivna framgångarna. Vi pratar med Roar Hansen och Achnioti Jönsson inför mötet med Malmö. Och mycket mycket mer.

DEL 14: Johan Orrenius från Offside och lokala fotbollsprofilen Ronny Norell bjuder på underhållning där vi bjuds på serbiskt lantvin och där vi ringer upp Mohammed Bekkaoui i Bosna, Mattias Bengtsson i Skälderviken och Mattias Adelstam i HIF Akademi.

DEL 15: Torbjörn Dencker och ÄFF-tränaren Jocke Persson bjuder in förre HIF-backen Markus Holgersson som precis avslutat en kort karriär i Wigan. Han hoppas få klart med ny klubb innan augusti. Jocke Persson slänger fram ett kontraktsförslag mitt i sändningen.

DEL 16: Anton Kinnander och Junes Barny är gäster när Alltid Fullsatts podcast rullar in på 16:e avsnittet. Vi diskuterar offsideregeln där Jocke Persson kräver den gamla hederliga regeln tillbaka. Och som vanligt ringer vi upp lokala profiler.

DEL 17: Sparkade tränare, floppar och toppar inför VM, semestrande HIF-spelare. Ämnena är många när Jocke Persson och Torbjörn Dencker bjuder in mittbacken Mackan Nilsson och anfallaren Rasmus Jönsson som får tippa VM och prata om sin fotbollsframtid 

DEL 18: Martin Pringle får axla sidekick-rollen i stället när vi bjuder in Roger Bengtsson från Radiosporten och Sven-Bertil Bergström, tränare i Västra Karup. Vi ringer upp bl a Andreas Granqvist som snart drar tillbaka till Ryssland igen och så kollar vi läget med HAIS-tränaren Peter Ahlberg.

DEL 19: Jordan Larsson är ett av ämnena i programmet där bl a Jocke Persson pratar om lånet från HIF som inte fick speltid och som nu ska spela i HIF Akademi. Vi ringer Faton Trstena i Norge och matchhjälten Christoffer Levi på Julivallen som gärna vill bli crediterad för två mål i segermatchen mot Höganäs.

DEL 20: Niklas Hermansson axlar Jocke Perssons mantel och hänger med Dencker på presskonferens. Ni får höra islänningen som pratar klockren danska och vi tar in Holgersson i sändningen som vi ber avslöja något om Victor eftersom de spelade tillsammans i New York RedBulls.
– Det är en liten vilde, en Lantz-typ som är stenhård i närkamperna, konstaterar Holger.

DEL 21: HIF är i stort fokus denna vecka när vi pratar med en minkfarmare och tvättäkta sillastrybare inför matchen mot Mjällby och får det senaste av Roar Hansen i HIF-lägret. Paul Myllenberg och Marcus Eriander är gäster. Vi pratar mycket om hur det gick till när Paul fick kicken och han får också frågan om styrelsens ansvar i det hela.

DEL 22: HIF-kompisarna Darijan Bojanic och Emil Krafth gästar programmet där den förste slår fast: ”Det har inte blivit en enda kebab sedan jag flyttade till Helsingborg. Kanske en hawaii-pizza”:
Öppnar sig chansen för Emil i Hamréns trupp? Ljudet på mobiltelefonen var på under programmet…

DEL 23: FC Rosengård har match samma kväll som vi träffar tränaren Markus Tilly och målvakten Zecira Musovic i podden som vi spelar in på The Tivoli. Gästerna – och Martin Pringle, som är sidekick till Dencker denna vecka – avslöjar sina tre höjdare i karriären. Vi ringer också upp Pia Sundhage för ett längre snack där Tilly och Pringle får igång en vass debatt.

DEL 24: Skäldervikens tränare Mattias Bengtsson gästar oss med snack om Bjärefotbollen, förbjudna övergångar och näringskedjan bland klubbarna på Bjäre. Vi diskuterar sämsta ursäkterna en spelare haft för att missa en träning. Vi ringer upp Johan Stolt i Eskils och tränaren Lino Boriero i Helsingborg Östra.

DEL 25: Roar Hansen gästar programmet, men vem rapporterar han till nu för tiden med tanke på att Anders Svensson klivit in på den sportsliga sidan i HIF? I programmet träffar vi Christoffer Andersson som där och då avslöjade att han inte är HIF-are efter den här säsongen. 

Del 26: Veckans podcast tar så klart upp ÄFF-caset. Hur påverkas spelarna i ÄFF av konkurshotet och de uteblivna lönerna? En som borde veta är tränaren Jocke Persson. Otto Martler dyker också upp och pratar om sitt första allsvenska år. Var tar han vägen nu och vilka styrkor ser han hos Henrik Larsson som tränare.

DEL 27: Christoffer Andersson gästar och vi pratar väldigt mycket HIF. Vem hade varit en lämplig kandidat när Hamrén slutar, är en av frågorna. Det blir en hel del kvalsnack där vi ringer upp Ödåkratränaren Micke Wickander, men även Eskilsminnes mittback Daniel Björnberg inför cupmötet med Elfsborg på Olympia.

DEL 28: En snäll variant av J R Ewing i Dallas är gäst i veckans podcast. Det är i alla fall så Jocke Persson beskriver Sten-Inge Fredin som är gäst. Vi kommer in på den senaste tidens snackis om riskkapitalbolag. Silly Season är också ett stort ämne i programmet.

DEL 29: HIF:s fystränare Christer Olsson gästar Dencker & Persson den här veckan och ger bilden av HIF:s träningsupplägg. Hur ser dagens träningsläger ut för division 5- och 6-klubbar i dag. Har fyllet avtagit? Jocke Persson berättar även om ÄFF:s ”tyska” upplägg där klubben genomgått en teknisk revolution.

DEL 30: Henrik Larsson bjuder in på sitt kontor på Olympia och ger under 36 minuter bilden av jobbet som HIF-tränare, var laget står men vi kommer också in på hans egen karriär och en viss debutmatch i Skottland. I programmet hälsar Abbe Khalili med en uppmaning på länk från Turkiet.

SPONSRA
Du vet väl att du kan annonsera på Alltid Fullsatt? Se här!

Share →

7 Responses to I podcasten: ”Vi tryckte i oss en 150-grammare före match”

  1. […] Hör Högaborgs tränare Jörgen Pettersson i veckans podcast här! […]

  2. […] DEL 31: Hur gick det till när Rolf Zetterlund kom på Jocke Persson och Jörgen Pettersson äta ham… […]

  3. […] DEL 31: Hur gick det till när Rolf Zetterlund kom på Jocke Persson och Jörgen Pettersson äta ham… […]

  4. […] DEL 31: Hur gick det till när Rolf Zetterlund kom på Jocke Persson och Jörgen Pettersson äta ham… […]

  5. […] DEL 31: Hur gick det till när Rolf Zetterlund kom på Jocke Persson och Jörgen Pettersson äta ham… […]

  6. […] DEL 31: Hur gick det till när Rolf Zetterlund kom på Jocke Persson och Jörgen Pettersson äta ham… […]

  7. […] DEL 31: Hur gick det till när Rolf Zetterlund kom på Jocke Persson och Jörgen Pettersson äta ham… […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *